• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android proizvođači usporavaju telefone?

Autor mondo.rs

Apple je izazvao pravu pometnju svojom potvrdom da namerno usporava svoje iPhone telefone, ali šta je sa Android proizvođačima?

Apple je priznao da usporava svoje telefone, a onda smo vam i objasnili kako da sprečite da vam se iPhone uspori. Pale su i tužbe i verujemo da je to samo trenutno završena priča, makar na neko vreme. Ipak, pažnja je već preusmerena na drugi deo smartfon sveta, na Android modele.

Da li Android proizvođači usporavaju svoje telefone?

Situacija nije najjasnija, jer niko nije dokazao tako nešto, kao što je to bio slučaj sa iPhone telefonima, nakon čega Apple nije imao kud, osim da prizna da to zaista i čini. Ipak, The Verge sajt je rešio da to ispita i poslao je konkretno pitanje, kao ovo naše iznad, svim proizvođačima Android uređaja. Na listi su bili Motorola, HTC, Nokia, Samsung, Huawei, Google, LG i mnogi drugi, a evo i kako su neki od njih odgovorili.

Motorola i HTC su prvi i odmah reagovali saopštenjima, u kojima su naveli da se nikada ne bi bavili tako nečim, kao što je namerno usporavanje performansi uređaja.

Samsung je u opširnoj izjavi za PhoneArena sajt naznačio da je kvalitet uređaja oduvek najviši prioritet kompanije i da baterije prolaze višeslojne testove i procene, koje nemaju nikakve veze sa usporavanjem performansi ili softverskim usporavanjem sistema.

LG je bio vrlo kratak u izjavi za isti sajt - „Nikada nismo i nikada nećemo raditi tako nešto“.

Reakcija drugih proizvođača se očekuje i verujemo da će stići. MONDO čitaoci su, ipak, u komentarima na vest da iPhone usporava usled starenja baterije, naglasili da Android proizvođači možda ne i usporavaju namerno telefona, ali da taj OS ima drugi veliki problem o kojem niko ne brine - nadogradnje. Posebno se ističu jeftini modeli, koji ih gotovo nikad ne dobiju, iako svi proizvođači Android uređaja uvek tvrde da daju sve od sebe da ih isporuče.

U očekivanju odgovora Google, Nokia, Huawei, Xiaomi, Coolpad ili nekih drugih Android proizvođača, ne možemo, a da se ne složimo sa čitaocima!

Motorola ismeva iPhone i Android reklama
Izvor: Motorola US.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS