• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opcija koju svako mora da aktivira na telefonu

Autor mondo.rs

Poznati sajt tvrdi da je to čak prva opcija, koju bi svako morao da aktivira na svom mobilnom telefonu.

 Opcija koju svako mora da aktivira na telefonu Izvor: MONDO portal/Marko Čavić

Opcija Find My Device nije aktivirana na mnogim telefonima sama po sebi, odnosno nemaju je svi telefoni. To je, upravo opcija, koja je krucijalna za vaš telefon i trebalo bi odmah da je aktivirate, tvrdi poznati sajt AndroidCentral, koji je jedan od najposećenijih sajtova na svetu u oblasti mobilne telefonije.

Find my Device nije jedna od onih opcija koje ćete koristiti često, ali je jedina pomoć koja može da vas spase, kad izgubite ili vam neko ukrade telefon“, navodi AndroidCentral i dodaje da je ta opcija odlična i za puko pronalaženje telefona kad ga zaturite kod kuće ili bilo gde drugo - aktivirajte zvono na telefonu preko interneta, čak i kad je mobilni u „Silent“ modu i pronađite ga brže i lakše.

Za ovaj servis potreban vam je aktivan Google nalog i Android telefon, ali mi brinemo o svima, pa tako sličnu akciju mogu da preduzmu i Windows Phone (oh, još ste nam dragi ;) korisnici i vi) i iOS tj. iPhone ili iPad korisnici - pročitajte kako!

Pratite svoj telefon u svakom trenutku

Putem personalizovanog Find My Phone sajta (odmah ćete biti upitani za Google lozinku i nalog) pratite na karti s velikom preciznošću gde je vaš telefon - da li stoji ili se kreće. U prilici ste da koristite i „Find My Phone“ pretragu putem Google Search, kako ne biste morali da pratite sajt. Ova opcija, naravno, sakuplja podatke o lokaciji telefona, što morate da prihvatite, ako želite da koristite uslugu.

Google napominje da je lokacija telefona približna i da bi moglo da bude nekih grešaka u njegovom lociranju, ako do potrage dođe. Ono što smo mi saznali, a dokaz je u galeriji naših slika, Google ne samo da je precizan pri određivanju lokacije telefona, nego je stravično precizan! Ovo, možda, ima veze i sa kvalitetom GPS signala koji telefon prima, da li se telefon nalazi u otvorenom ili zatvorenom prostoru, ali naš mobilni je pronađen fascinantno precizno, iako je non-stop bio u kući!

Detalje u vezi sa korišćenjem servisa i na šta sve morate da pristanete, da biste ga koristili, pročitajte na Google linku o Find My Phone.

Ukoliko se desilo najgore - ukrali su vam mobilni - imate dve opcije na raspolaganju:

- Da obrišete telefon u potpunosti i
- Da definišete lozinku i zaključate ga.

Da biste bili u potpunosti sigurni da ništa od vaših podataka neće doći pod nečije prstiće Google uključuje i brisanje svake povezane memorijske kartice na telefon.

Google Play Protect - Find My Device
Izvor: Google Help.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS