• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OLED televizori, budućnost televizije u vašem domu

Autor mondo.rs

Kao što je nekada bilo oko kamina, tako je danas glavno mesto okupljanja moderne porodice - oko televizora.

I u slučaju kamina i u slučaju TV-a, čari tog druženja jesu upravo u zajednički provedenom vremenu. Ipak, da bi to vreme bilo provedeno kvalitetno, doživljaj koji članovima porodice nudi televizor, trebalo bi da ispuni važan kriterijum - vrhunski kvalitet. S tim na umu, kompanija LG Electronics, lider na tržištu u kategoriji OLED i SUPER UHD televizora, podigla je doživljaj kućne zabave na viši nivo uvođenjem ThinQ tehnologije veštačke inteligencije i naprednih procesora slike u najnovije modele svojih OLED televizora.

Šta je OLED i kako radi

OLED tehnologija bazira se na samosvetlećim pikselima koji se nezavisno aktiviraju i pale kako bi prikazali najbogatije detalje i pokazali unapređen kvalitet slike, a ima ih skoro 8.3 miliona, baš poput sjajnih zvezda na Mlečnom putu. Ovakvi uređaji nude i mogućnost regulisanja jačine osvetljenja, pa spektar svih boja koje postoje u našem okruženju ima dodatnu dubinu, pružajući novi osećaj pri gledanju, neuporediv sa bilo kojim LED osvetljenim LCD ili plazma televizorom.

On je Mr. OLED, a ovo njegov prvi intervju! (FOTO)

Napredna ThinQ tehnologija omogućava implementaciju stotina glasovnih zahteva koristeći kompanijsku pametnu platformu, kao i usluge trećih strana zasnovane na veštačkoj inteligenciji. To znači da možete da tražite informacije, slike ili video zapise koji sadrže određeni sadržaj usmenim obraćanjem putem daljinskog upravljača televizora, poput „Prikaži sve filmove u kojima se pojavljuje ovaj glumac“ ili „Prikaži mi video sa Majinog i Markovog venčanja“. Tad cela porodica, bez nepotrebnog zamaranja i komplikovanog traženja, može da uživa uz svoje omiljene sadržaje.

LG ThinQ AI televizori podržavaju usluge elektronskog programskog vodiča (EPG) kako bi pružili informacije u realnom vremenu ili promenili na kanal koji pruža željeni sadržaj. Tako je moguće uputiti televizor da „traži saundtrek za ovaj film“ ili da „isključi TV po završetku ove emisije“ bez isticanja imena programa ili pominjanja određenog vremena.

OLED televizori kompanije LG za 2018. godinu dolaze sa funkcijom 4K Cinema HDR, koja pruža bioskopsko iskustvo u domu korisnika, nezavisno od formata. Ovi televizori podržavaju i Advanced HDR by Technicolor, a time i većinu popularnih HDR formata i procesiraju HDR sliku detaljno, frejm po frejm. Svi modeli nude i Dolby Atmos zvuk za najbolji mogući audio-vizuelni užitak u kućnoj atmosferi i njenoj apsolutnoj udobnosti.

ThinQ televizori kompanije LG takođe funkcionišu kao čvorište za pametni dom, pružajući pristup drugim pametnim uređajima koji nam olakšavaju život i ostavljaju više vremena za opuštanje. Samo neki od brojnih uređaja su robotski usisivači, klima uređaji, prečišćivači vazduha, pametno osvetljenje i pametni zvučnici, koji mogu da se povežu na televizor koristeći Wi-Fi ili Bluetooth vezu. Iako još uvek zvuči kao daleka budućnost, LG je ovu jedinstvenu pogodnost kreirao i unapredio tako da pruži uživanje u pravom smislu te reči.

Dodatno, najnoviji α (Alpha) 9 procesor kompanije LG koji pokreće LG OLED televizore, zaslužan je za dodatna poboljšanja slike, koja se i pre njih smatrala najboljom. LG Nano Cell SUPER UHD televizori koriste Full-Array Local Dimming (FALD) pozadinsko osvetljenje kako bi pružili dublju crnu i poboljšane ostale boje, kao pravi ugođaj za sve ljubitelje kvalitetne kućne zabave, jer ništa manje nije dovoljno dobro.


LG ThinQ AI
Izvor: LG USA Home Appliances and Electronics

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS