• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook najzad uvodi „Dislike“ dugme?

Autor mondo.rs

U toku je testiranje jedne od verzija „Dislike“ dugmeta na Facebook mreži.

 Facebook dislike dugme Izvor: Promo/Kaspersky Lab

Facebook mreža trenutno na malom broju odabranih naloga testira jednu verziju „Dislike“ dugmeta. Ono neće biti „Dislike“, kao suprotnost „Like“ dugmetu, više će ličiti na Reddit-ovo „Downvote“ dugme, odnosno za izražavanje neslaganja sa nekom objavom ili komentarom.

Sajt DigitalSpy navodi da Facebook okleva sa uvođenjem pravog „Dislike“ dugmeta, kako ni bi narušio prijateljske odnose među korisnicima, posebno prijateljima, ali razmišlja o načinima kojima bi ljudima dao do znanja da postoji neslaganje sa određenim člankom ili javno okačenim komentarom, kako bi se takav sadržaj označio kao lažan, uvredljiv ili obmanjujuć. Veći broj negativnih ocena doveo bi do brže reakcije Facebook tima, koji treba da istraži i eventualno ukine status ili komentar.

Facebook je 2015. godine već odbio da ubaci „Dislike“ dugme na zahtev mnogih korisnika i umesto toga je predstavio Emocije, nov način reakcije na sadržaj, a u okviru te opcije nalazio se i „tužić“ i uplakani smajli. Tad je Mark Cukerberg izjavio da bi uvođenje „Dislike“ dugmeta unelo razdor među korisnike mreže i da ne žele da podstiču negativnost među svojim korisnicima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS