• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto izabrati S9, umesto S8 u 9 činjenica

Autor mondo.ba

Samsung je predstavio Galaxy S9 duo, a mi ćemo vam odgovoriti na pitanje koje ste nam toliko puta postavili i koje nam još uvek postavljate.

 Zašto izabrati S9, umesto S8 u 9 činjenica Izvor: MONDO portal/Marko Čavić

Samsung je još jednim Unpacked događajem u Barseloni, na MWC sajmu, otpakovao najnovije članove Galaxy linije telefona - Galaxy S9 i Galaxy S9+.

Premijera novih telefona uvek izaziva veliku polemiku - da li donosi dovoljno inovacija, koje to novine ima u odnosu na prethodnika i zašto je cena viša. Sve ovo ste nas pitali u komentarima ispod silnih tekstova koje smo objavili i pre nego što su S9 i S9+ predstavljeni, kao i na našim društvenim mrežama. S obzirom na to da se i dalje mnogi pitaju isto, rešili smo da vam ponudimo razloge zašto biste izabrali S9, umesto Galaxy S8 ili model sa plus oznakom u imenu.

Osnovni i uvek dobar razlog jeste „rafiniran hardver“ (i softver). Jednostavno, rešenja koja su primenjena na prethodniku na novom modelu su uvek doterana i unapređena. Na Galaxy S9 dvojcu je to, recimo ekran - iako na prvi pogled isti, ipak ima manje ivice sa donje i gornje strane. Tu je i dizajn, koji je na prvi pogled identičan, ali se pri držanju telefona oseća da je primenjen nov pristup prelaza stakla i metala, pa se Galaxy S9 drži čvršće i sigurnije.

Ovo su neki usputni razlozi, a one prave saznaćete u nastavku.

Zašto biste kupili Galaxy S9, a ne Galaxy S8:

- Kamera sa varijabilnim otvorom blende: Jednostavno - bolja je! Pravi kvalitetnije fotografije i video zapise i to se primećuje i „golim“ okom. Slike nastale pri slabom osvetljenju su jasnije, sa više svetla i manje šuma, nisu zamućene, a varijabilni otvor blende čini pravu stvar i kod prejako osvetljenih fotki, koje nisu neprirodno svetle.

- Stereo zvučnici: Izuzetan napredak u odnosu na Galaxy S8. Zvuk je kvalitetniji, glasniji i puniji basom. Istovremeno nema piskutanja niti probijanja. Zvuk ostaje čist i sa slušalicama koje je doterala kompanija AKG, zadužena i za izradu stereo zvučnika. Tu je naravno i Dolby Atmos podrška.

- Jači hardver: Snapdragon nove generacije je - Snapdragon nove generacije. Isto je i sa Exynos čipsetom. Novi čipsetovi postižu bolje rezultate na svim poljima, a troše manje energije, samim tim produžavajući autonomiju baterije.

- Skener otiska prsta na pravom mestu: Nakon što smo prljali kameru nehotice je pipajući u potrazi za skenerom otiska prsta sad je to ispravljeno. Samsung je postavio skener otiska prsta ispod kamere i to je mnogo prirodnije i praktičnije rešenje.

- Super Slow-mo: Dinamični i usporeni video zapisi, koji se snimaju u do 960 slika u sekundi. Novi telefoni imaju i automatski Motion Direction, inteligentnu karakteristiku, koja detektuje kretanje u kadru i automatski počinje da snima. Nakon snimanja video zapisa Super Slow-mo, korisnici mogu da odaberu i muziku u pozadini. Na raspolaganju imaju 35 različitih opcija, a mogu se dodati i melodije iz omiljene plejliste.

- Unapređena bezbednost: Skeniranje dužice oka i prepoznavanje lica poboljšani su u odnosu na prethodne modele hardverski i softverski, novim senzorima i inteligentnijim algoritmima.

- Unapređeni senzori zdravlja: Senzori ugrađeni sa zadnje strane, odmah do kamere, su novi i poboljšani. Unapređen optički senzor pruža bogatiju i tačniju informaciju o zdravstvenom statusu korisnika. Na taj način, senzor omogućava ovim telefonima praćenje Heart Load Factor-a samog korisnika. Radi se o novom merenju otkucaja srca u stvarnom vremenu.

- AR Emoji: Moguće je da će ovo u nekom trenutku stići na Galaxy S8 seriju i Note 8, ali sada je to ekskluziva S9 telefona. Samsung korisnicima omogućava izradu emotikona koji izgledaju, zvuče i deluju baš poput njih samih. AR Emoji koristi algoritam mašinskog učenja, koji se temelji na podacima, koji analiziraju 2D sliku korisnika i iscrtavaju više od 100 izraza lica. Rezultat je 3D model za odražavanje i oponašanje izraza poput namigivanja i klimanja glavom.

- Nov model kupovine, razmena uz doplatu: Kupci koji unapred naruče Galaxy S9 ili S9+ kod ovlašćenih Samsung partnera do 8. marta uštedeće do 47.725 dinara prilikom otkupa starog telefona za novi Galaxy, koji će dobiti na kućnu adresu nedelju dana pre početka prodaje. Ova ponuda važi samo za Galaxy S9 kupovinu i u igri su svi Galaxy telefoni, koji će prilikom donošenja na uvid biti procenjeni na 100 do pomenutih 400 evra.

Kao što imate priliku da vidite, razlozi za prelazak ili prvu kupovinu Galaxy S9 telefona postoje. Pitanje koje i dalje ostaje otvoreno, a na koje samo vi znate odgovor jeste - da li je vama sve to potrebno i koliko ćete koristiti nove opcije? Ako hoćete, onda znate šta vam je činiti.

Svi ste pozvani, kao i uvek, da nas pratite pomno sa svim vestima iz Barselone!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Samsung Galaxy S9/9+: The Phone. Reimagined.
Izvor: Samsung

Samsung Galaxy S9 Official TVC: The Camera. Reimagined.
Izvor: Samsung

Samsung Galaxy S9 and S9+: Official Introduction
Izvor: Samsung

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS