• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompromitovano svih dve milijarde Facebook naloga!

Autor mondo.rs

Mark Cukerberg tako kaže - svaki Facebook nalog je, verovatno, iskorišćen na neki način...

Mark Cukerberg je izjavio u svom poslednjem obraćanju svetu da je verovatno svih 2.2 milijarde Facebook naloga zloupotrebljeno u domenu javnih podataka i da su ti podaci verovatno zloupotrebljeni na neki način.

Facebook nije objasnio na koji način su nalozi kompromitovani niti ko stoji iza zloupotrebe podataka. Opcija pretrage po mejlu i broju telefona je sad isključena.

MONDO MobIT

Izvor ranjivosti je Facebook pretraga, koja je uključivala mogućnost potrage za korisnicima po mejlu ili broju telefona. Kako je ova funkcija automatski bila uključena svima, a vrlo su retki korisnici koji su je samoinicijativno isključeni rezultat iz naslova je više nego moguć! Na ovaj način zlonamernici su došli u posed svih javno dostupnih informacija o Facebook korisnicima, koje su iskoristili na neki njima pogodan način.

Facebook: Zloupotrebljeno 87 miliona naloga

Broj korisnika koji je „pogođen“ Cambridge Analytica se gotovo udvostručio - sa 50 miliona je tokom 3. aprila povećan na gotovo 90 miliona! Mark je, takođe, potvrdio da veruje da je pomenutom metodom kompromitovano svih 2.2 milijarde naloga i izvinio se zbog cele situacije, tvrdeći da je izvukao pouke iz svega i da ide napred mudriji i oprezniji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS