• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandali mu se olupali o glavu i zaradu

Autor mondo.rs

Nakon skandala, YouTube kazni i odliva oglašivača problematična zvezda, Logan Pol, ostao je i bez novih pretplatnika, velike zarade i nekoliko svojih premijum emisija.

Logan Pol objavio je u svom video zapisu beživotno telo čoveka koji se ubio u šumi samoubica i nakon toga nizom vrlo loših odluka navukao na sebe bes YouTube zajednice i čitavog sveta. Iako se na kraju izvinio zbog svega ispostavilo se da nije naučio ništa iz te priče, pa se u video snimku, koji je objavljen vrlo brzo nakon prvog skandala, iživljavao nad mrtvim životinjama. Reagovalo je PETA udruženje, korisnici su bili zgroženi, a YouTube ga je kaznio tako što je njegov kanal skinut sa liste preporučenih kanala za oglašavanje, što mu je smanjilo prihode za 1.2 miliona dolara.

YouTube je ukinuo Polu dve ekskluzivne emisije i dugometražni film, koji je trebalo da snimi za YouTube RED servis. Saradnju sa „vlogerom“ prekinuo je i Dizni i još nekoliko velikih kompanija odmah nakon prvog skandala sa lešom u videu, a nakon drugog, sa mučenjem životinja, počeli su da odlaze i korisnici i da ne dolaze novi. Loganova publika pretežno su deca i mnogi roditelji javno su reagovali i pozvali ostale roditelje da zabrane deci da prate njegov kanal zbog bezbednosti i onoga što Logan prezentuje na njemu.

MONDO MobIT

Nakon ovih skandala oglašivači su i sami počeli da zaobilaze Pola Logana tj. njegov kanal, a isto su uradili i korisnici. Od decembra do marta kanal Pola Logana pao je za 80 odsto što se novih pretplatnika tiče, a gledanost mu je pala za 50 odsto. I korisnici su sami ovim potezom pokazali da je Pol preterao u svojim „šalama“.

Pol je tokom januara, nakon velikih kritika koje je pretrpeo zbog toga što je uradio napravio pauzu, da bi u februaru objavio 10-ak video zapisa, a u martu čak 25. Ni to mu nije pomoglo da se vrati u kolosek nekadašnjeg uspeha i kako tvrdi Business Insider, to je značajno počelo da utiče na njegove prihode. Oglašivači su otišli, a problem je i ovo što smo naveli - Logan više nije interesantan gledaocima.

Kako bi na vreme sprečio odliv novca i da bi pokazao YouTube zajednici da nije jedina na svetu, Pol Logan je pokrenuo kanal na konkurentskom Twitch servisu, ali je prvi javni nastup protekao katastrofalno - korisnici su ga zasuli negativnim komentarima, prisiljavajući ga da prekine igru i pre nego što je bilo planirano da se ona završi. Naravno, i ovde je izbio skandal, pošto su njegovi producenti u nastupu uživo psovali posetioce i negativno ih komentarisali. Sve ovo znači da je reputacija nekada uspešnog i popularnog YouTube-ra ozbiljno narušena i da korisnici, na kraju, ipak kažnjavaju bahato i neiskreno ponašanje.

Da li će Pol Logan uspeti da se vrati na stare staze slave - videćemo uskoro… Logan Pol se trenutno priprema za boks meč protiv jednog popularnoj "jutjubera" u nadi da će to ponovo "zagrejati" publiku za njegov kanal i video objave.

REVEALING MY NEW FORTNITE GAME ROOM!!
Izvor: Logan Paul Vlogs

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS