• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google od cele Evrope odabrao - Srbiju!

Autor mondo.rs

Startit centar dobio je jedinstvenu šansu da bude partner u razvoju lokalne startap zajednice sa jednom od najvrednijih globalnih kompanija - Google!

 Google od cele Evrope odabrao - Srbiju! Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Kompanija Google odlučila je da podrži rastuću srpsku startap scenu kroz svoj program "Google Developers Launchpad", koji pomaže rast programerskih zajednica i startapa, udruživši se sa Startit centrom, beogradskom organizacijom, koja okuplja domaću tehnološku zajednicu.

Ova inicijativa će otvoriti nove prilike za srpske preduzetnike i značajno će proširiti i internacionalizovati njihovu biznis mrežu i bazu znanja. Partnerstvo će biti fokusirano na pružanje podrške startapima, koji su deo Startit-ovog akceleratorskog programa, Startap Akademije.

Startapi će dobiti podršku u formi mentorisanja, know-how iskustava i mnogih drugih prednosti proizašlih iz Google-ovog 20-ogodišnjeg iskustva u istraživanju i uvidima u najbolje prakse za izgradnju biznisa, proizvoda i timova na velikoj skali.

Pored onlajn podrške i materijala, vrednost za domaći ekosistem biće pružena i kroz redovne posete Google predstavnika i mentora. 

Startit-ova Startap Akademija je prvi evropski akcelerator, koji će postati deo Google programa, čime postaje i deo elitne grupe najboljih svetskih akceleratora, što će joj omogućiti deljenje informacija i korišćenje resursa. Ti resursi će pomoći Startit-ovom startap portfoliju - koji već uključuje neke od najbrže rastućih kompanija u regionu - da skaliraju svoj biznis eksponencijalno.

Google veruje da će u godinama koje dolaze, tržišta izvan Silicijumske doline sve više uticati na globalni startap i tehnološki ekosistem. Kevin O'Tul, direktor međunarodnog rasta za "Google Launchpad", rekao je da su u Google kompaniji veoma uzbuđeni zbog ovog partnerstva i što će raditi sa Startap Akademijom na daljem razvoju srpskog startap ekosistema.

Vukašin Stojkov, suosnivač Startit-a i programski direktor Startap Akademije, smatra da je ovo veoma važan trenutak za srpsku startap scenu.

"Činjenica da je Google odlučio da se priključi misiji razvoja srpskih tehnoloških, preduzetničkih poduhvata je bitan znak poverenja u kapacitete i potencijal lokalnog ekosistema. Uzbuđeni smo zbog svoje uloge u ovom programu i toga što ćemo biti posrednik u dovođenju ogromne vrednosti i resursa Gugla koji će osnažiti lokalnu startap zajednicu", rekao je Stojkov.

Pogledajte šta je Vukašin Stojkov još rekao o Google podršci srpskoj startap sceni.

Startap akademija je Startit-ov akceleratorski program, koji postoji već sedam godina i kroz koji je prošlo više od 50 startapa koji su prikupili preko dva miliona evra investicija, kao i 15 miliona evra u prihodima, a zapošljavaju više od 150 ljudi.

Koliko je Google i Startit podrška važna nekome ko je na početku svog biznis puta, nekome ko se još uvek traži i želi da pozicionira svoj biznis i na poljima o kojima možda čak i nije razmišljao, za MONDO je govorila Biljana Ždrale iz Boostowski startapa, koji nastoji da digitalizuje proces dobijanja povratnih informacija u maloprodaji i njihovog pretvaranja u odluke koje će pospešiti prodaju.

Startap Akademija 2018. 

U okviru ovogodišnje Startap Akademije novim tehnološkim preduzetnicima i startapima obezbeđena je podrška za razvoj njihove inovativne ideje u okviru programa „mts startap ubrzanje“, kojim je predviđen podsticaj u iznosu od ukupno 20.000 evra. Telekom Srbija i udruženje SEE ICT i ove godine udružuju snage kako bi startapovima pružili podršku u ranoj, najosetljivijoj fazi razvoja njihove poslovne ideje.

Više o ovome pročitajte na linku Startap Akademije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS