• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frka zbog Trampovih telefona - zašto ih ne menja

Autor mondo.rs

Tramp odbija zaštićeni telefon, od dva iPhone uređaja jedan je samo za Twitter.

Predsednik SAD, Donald Tramp, koristi mobilne telefone u vlasništvu Bele kuće, koji nisu opremljeni savremenom zaštitom, što je promena prakse njegovih prethodnika i izlaže ga rizicima hakovanja i prisluškivanja, objavio je politico.com sajt, pozivajući se na dva neimenovana visoka zvaničnika Trampove administracije.

Navodi se da je aktuelni šef Bele kuće, iako su ga saradnici ubeđivali da treba jednom mesečno da promeni telefon, koji koristi za pisanje poruka na Twitteru, odbio to govoreći im da je to "isuviše nezgodno".

Prema tvrdnjama ovih zvaničnika, Tramp koristi najmanje dva iPhone telefona, jedan za pozive i drugi sa aplikacijom Twitter i masom novinskih sajtova. Oba telefona izdali su stručnjaci za informacione tehnologije Bele kuće i Agencija za komunikacije Bele kuće, u kojoj radi veliki broj vojnog osoblja zaduženog za nadgledanje telekomunikacija.

Navodi se da je Trampov prethodnik Barak Obama svakih 30 dana predavao telefone, koje mu je izdala Bela kuća na proveru stručnjacima, kako bi proverili da nisu hakovani ili prisluškivani. Uz to, mobilni telefon koji Tramp koristi za pozive ima kameru i mikrofon, za razliku od onih koje je koristio Obama, što nosi rizik da hakeri mogu da mu pristupe. Navodi se da je GPS isključen na Trampovim uređajima.

Ono što niko nije objavio, za sada, jeste koje to iPhone modele koristi predsednik Tramp.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS