• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LANACO: Diplome za polaznike akademije Itivity

Autor mondo.ba

Kompanija LANACO dodijelila je diplome polaznicima prve softverske akademije pod nazivom Itivity. Svečanost je održana u Konferencijskoj sali LANACO Tehnološkog centra.

 LANACO: Diplome za polaznike akademije Itivity Izvor: Promo/LANACO za mondo.ba
Izvor: Promo/LANACO za mondo.ba

Akademija je trajala 9 mjeseci, a sve troškove finansiranja Akademije snosi LANACO. Zahvaljujući ovoj Akademiji, 32 polaznika je steklo potrebne vještine za rad u najperspektivnijoj industriji 21. vijeka. Polaznici koji su ostvarili zapažene rezultate, njih 16, pristupiće potpisivanju Ugovora o radu u LANACO-u, dok će ostali imati priliku da to isto učine u narednom vremenskom periodu, a sve u skladu sa potrebama naše kompanije", poručio je Nebojša Ninić, generalni menadžer kompanije LANACO.

Iz ove banjalučke kompanije navode da je IT industrija najbrže rastuća grana privrede koja se suočava sa deficitom kvalitetnog kadra. Iz tog razloga 2017. godine pokrenuta je akademija "ITivity".

Danas u 16:00 časova zvanično ćemo objaviti Konkurs za upis druge generacije polaznika ITivity softverske akademije. Sigurni smo da ćemo na ovaj način poslati snažnu poruku da sa svojim znanjem možemo izgraditi i edukovati vrhunske IT stručnjake, zapošljavati i zadržavati mlade u našoj zemlji", rekao je Aleksandar Crnovčić, menadžer sektora za edukaciju u kompaniji LANACO.

Anja Majkić, jedna je od 32 polaznika ITivity softverske akademije.​

Drago mi je što sam imala priliku da pohađam Akademiju. Čast mi je što sam jedna od šesnaest danas odabranih polaznika, koji će svoja znanja i vještine usavršavati u LANACO-u", poručila je Anja.

Danas mogu da kažem da sam zaista zadovoljan ishodom i rezultatima koje sam postigao tokom ovih devet mjeseci. Drago mi je da sam dio ove priče i što ću postati dio kompanije LANACO, jer mi je to jedan od najvećih uspjeha", izjavio je Pero Ranilović polaznik ove akademije.

Ovom akademijom kreiran je neophodan kadar i otvara se perspektiva za razvoj sa željom da mladi talentovani ljudi na vrijeme i na pravi način dođu u kontakt sa najbitnijim aspektima procesa digitalne transformacije, a sve u cilju dostizanja njihovog punog potencijala u vremenu koje je pred nama.

Svečanosti su prisustvovali ministar nauke i tehnologije Republike Srpske- Alen Šeranić, Ministar prosvjete i kulture- Dane Malešević, Gradonačelnik Grada Banjaluka- Igor Radojičić, predstavnik Ambasade SAD-a u Banjaluci- Charles Blake , predstavnici Univerziteta u Banjaluci, te brojni drugi gosti koji su iskazali podršku polaznicima ove akademije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS