• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi iPhone modeli - sve što vas zanima

Autor mondo.rs

Još dva meseca ostalo je do premijere, a mi smo sakupili sve informacije koje otkrivaju analitičari iz industrije o novim modelima!

 Novi iPhone modeli - sve što vas zanima Izvor: mondo.rs

Analitičar kojeg Internet zajednica smatra najvećim "autoritetom" kada su u pitanju ekskluzive vezane za Apple, Ming-Či Kuo navodi nekoliko ključnih informacija vezanih za nove iPhone modele.

Ogromni su!

Kuo tvrdi da će Apple lansirati tri iPhone X modela, od 5,8 inča, zatim 6,1 (jeftinija verzija) i 6,5 inča (iPhone X Plus).

Samsung vs. Apple - konačno rešenje

"Trostruka" kamera

Primarni i telefoto moduli imaće pomoć u vidu monohromatske kamere, baš kao što je slučaj u modelu P20 Pro kompanije Huawei. Kao što smo vam već pisali, ideja treće kamere je "gaženje" konkurencije kada su u pitanju fotografije nastale pri uslovima slabog osvetljenja. Ipak, "Forbs" navodi da će ovu verziju imati samo najveći model, iPhone X Plus.

Pristupačnije cene?

Kuo je već nagoveštavao da će Apple odustati od cifre od 999 dolara za iPhone X, ali navodno će najjeftiniji model (6,1 inč) koštati između 600 i 700 dolara, što je značajno povoljnije.

Notch, "džvonj"... Kako ga vi zovete?

Šta je drugačije?

Kako bi cena bila pristupačnija, naravno, moraće da budu napravljeni određeni kompromisi kada su komponente u pitanju, pa će iPhone X od 6,1 inča imati jeftiniji LCD panel (umesto OLED varijante), neće na displeju imati 3D Touch opciju i pozadi će imati samo jednu kameru.

Šta je izbačeno?

Iako se šuškalo o izbacivanju Lightning porta, Kuo navodi da možete "mirno da spavate" - na taj korak se Apple neće "usuditi" u ovoj generaciji telefona, mada će novi modeli imati i opciju bežičnog punjenja, ali ona neće biti jedini način da napunite svoj uređaj.

Kada stižu?

"Forbs" piše da ćemo sva tri modela moći da vidimo već u septembru, mada će najjeftiniji među njima verovatno kasnije ući u proizvodnju, pa će mu, barem u početnoj fazi, dostupnost biti ograničena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS