• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple iznenađenje, pogledajte!

Autor mondo.rs

Bez pompe ili čak zvanične prezentacije, izašli novi MacBook pro modeli!

Bez "keynote" obraćanja, bez bilo kakve najave na kakvu smo navikli od kompanije iz Kupertina, Apple je lansirao nove MacBook Pro modele!

Ovo su prvi modeli sa True Tone tehnologijom koju smo već videli na iPad Pro uređajima, koja prilagođava ekran bojama vašeg ambijenta tako da jasnije vidite boje na svom ekranu dok obrađujete fotografije ili video.

Novi iPhone modeli - sve što vas zanima!

Novi model je takođe prvi Mac ikada koji podržava Bluetooth 5.0 tehnologiju. Apple se hvali i HiFi zvučnicima povezanim direktno na sistemsko napajanje, ali portali posvećeni testiranju nove tehnologije kažu da će se u njihovu superiornost, ipak, lično uveriti testiranjem.

Oba nova modela stižu sa potpuno novim "leptir" mehanizmom tastature, za koju Apple kaže da služi samo smanjenju buke pri korišćenju, ali pojedini analitičari kažu da je računar na ovaj način dodatno zaštićen i od prašine ili mrvica.

Tu su i TouchID, veći trackpad i do četiri Thunderbolt 3 ulaza.

Touch Bar modeli uključuju i T2 čip, prvi put prikazan na iMac Pro uređaju. On nezavisno kontroliše FaceTime kameru, zvučnike i audio, sistemski menadžment kao i SSD, čime rasterećuje CPU. T2 donosi i opciju "Hey Siri", prvi put na Mac uređaju. A pošto MacOS Mojave donosi Home App na laptop, to znači da će korisnici uskoro uz pomoć njega moći da kontrolišu HomeKit uređaje.

Osnovni model od 13 inča ne razlikuje se, na prvi pogled, od prethodnika, čak ni po ceni koja iznosi 1.299 dolara. Na Touch Bar modu prvi put su četiri jezgra procesora, što brzinu dovodi na 3,8GHz, s tim što je na modelu od 13 inča procesor i5. Ako želite da ga nadogradite na i7, moraćete da dodate 300 dolara ali će vam brzina biti povećana na 4,5GHz.

Grafički čip je Intelov Iris Plus 655, a dok je prošlogodišnji model nudio "samo" 1TB memorije, sada je taj broj u opciji nadogradnje udvostručen. Apple nije objavio zvanične podatke o prognoziranoj ukupnoj "dužini života" baterije, mada na sajtu navodi da će baterija izdržati deset sati.

Na modelu od 15 inča konačno je ostvareno obećanje o 32GB RAM memorije, i u njemu je Intelov procesor sa šest jezgara, osme generacije, što "Apple Insider" naziva "sigurnim guranjem u zaborav prošlogodišnjih modela". Ako odabere najmodernije performanse i najveću memoriju (4TB SSD), ovaj model će vas koštati 6.699 dolara.

Šta mislite o novim modelima? Čekamo vaše komentare ispod vesti i na mrežama Facebook, Twitter i Instagram.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS