• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple smenjen sa drugog mesta

Autor mondo.rs

Apple više nije broj dva na svetskom tržištu telefona!

 Apple smenjen sa drugog mesta Izvor: mts

Kineska kompanija isporučila je tokom poslednjeg tromesečja više telefona, nego dosadašnji broj dva, kompanija Apple. Huawei planira da isporuči preko 200 miliona telefona tokom 2018. godine, a da je tokom Q2 perioda (april, maj, jun) 2019. godine isporučio više telefona, nego Apple, potvrdile su sve tri vodeće analitičke kompanije: IDC, Canalys i Strategy Analytics.

Prema brojkama ovih kompanija Huawei je isporučio čak 54 miliona telefona, Apple 41.3, a Samsung 73 miliona, što je jedan od najslabijih rezultata kompanije Samsung. Za to se krivi slabija prodaja od očekivane Samsung Galaxy S9 serije, pa je udeo Samsung kompanije, u poređenju sa istim periodom prošle godine za oko 10 odsto manji.

Samsung ima, po proračunima pomenutih analitičkih firmi, oko 20.9 odsto tržišta, Huawei 15.8, a Apple 12.1 odsto. Xiaomi i OPPO zaokružuju TOP 5 smartfon proizvođača za drugo tromesečje 2018. godine.

Od ostalih iznenađenja izdvajamo to što je Nokia prodala oko pet miliona telefona u ovom periodu i ušla u TOP 10 proizvođača, i to na 9. mesto.

Huawei je zabeležio rast od 41 odsto u odnosu na isti perioda prošle godine, a analitičari se slažu da je to najviše zahvaljujući Huawei P20 seriji, ali i izuzetnoj popularnosti Honor telefona, koji su po nekim proračunima do dve trećine zabeleženog rasta za Huawei.

Očekuje nas izuzetno zanimljiv završetak godine, jer Huawei predstavlja Mate 20, Samsung Galaxy Note 9, Apple tri nova iPhone uređaja, koji će biti izgleda i Dual SIM sposobni, a Honor će predstaviti sijaset novih modela već na IFA sajmu u Berlinu. Takođe, dosta očekujemo i od Nokia i HMD kompanije, a počinjemo na istom sajmu sa novim modelima premijum klase.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS