• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GPU Turbo stigao u region: Prve slike i utisci

Autor mondo.rs

Najmanje dva modela sad i kod nas rade sa GPU Turbo opcijom. Pogledajte o čemu se radi i šta nove opcije donose.

 GPU Turbo stigao u region: Prve slike i utisci Izvor: MONDO portal/Marko Čavić

Huawei i Honor nadogradili su modele Huawei P20 Pro i Honor 10 jedinstvenim GPU Turbo ažuriranjem.

GPU Turbo je tehnologija ubrzane grafičke obrade, koja značajno povećava efikasnost obrade grafike na podržanim mobilnim telefonima i time korisnicima nudi naprednije i brže iskorišćavanje funkcija, ne samo za igranje igara, nego i za svakodnevnu upotrebu.

Nakon ispitivanja i prikupljanja podataka, Huawei i Honor su ostvarili napredak na podržanim uređajima u unapređenju efikasnosti obrade grafike za 60 odsto i smanjenju potrošnje energije SoC (sistema na čipu) za 30 odsto. Pored toga, uz veću sposobnost renderovanja, pomenuti uređaji mogu da ostvare bolji kvalitet grafike, čak i ako mobilna aplikacija za igru ne podržava HDR (veliki dinamički opseg).

Ukoliko želite da saznate više pojedinosti o GPU Turbo funkcionalnosti i da proverite koji telefoni će dobiti GPU Turbo i kada (zvanično) pogledajte naše priče o GPU Turbo ovde i ovde.

Honor 10 je prvi dobio GPU Turbo, početkom meseca, a na Huawei P20 Pro i pretpostavljamo i Huawei P20, GPU Turbo stigao je 14. avgusta. Veličina ažuriranja varira od 620 MB do 3.6 GB, u zavisnosti od toga koliko redovno ste ažurirali svoj uređaj. Ukoliko se odlučite da u Settings - System - Update - Download the newest whole package preuzmete potpuno nov ceo paket podataka svakako ćete dobiti najveću moguću datoteku, koja će sa ažuriranjem doneti i mnoga druga poboljšanja na telefone, ne samo GPU Turbo.

Huawei P20 Pro je uz GPU Turbo dobio i ovo:

- Google sigurnosnu zakrpu za jul 2018.
- Nov izgled sata u modu čekanja
- Aplikaciju za igre i upravljanje igrama Game Suite
-  Ispravke uočenih grešaka i bagova iz prethodnog izdanja.

Honor 10 je uz GPU Turbo dobio i ovo:

- Google sigurnosnu zakrpu za jul 2018.
- Unapređen Noćni mod kamere (poboljšana stabilizacija kadra)
- Super usporen snimak sa do 480 fps (16x Slow Motion video)
- Poboljšanja kamere u Artist modu
- EIS elektronsku stabilizaciju kadra u foto i video modu
- Poboljšanje Galerije i ispravke grešaka
- Mogućnost ažuriranja nekih sistemskih aplikacija i preko mobilne mreže
- Ispravke uočenih grešaka i bagova iz prethodnog izdanja.

Oznaka novog softvera za Huawei P20 Pro je CLT-L29 8.1.0.152(C432) i ima dodatak GPU Turbo ispod oznake, kako biste bili sigurni da je nova funkcionalnost stigla na vaš uređaj. Za Honor uređaj je oznaka COL-L29 8.1.0.143(C432), ali za sada nema GPU Turbo u naznaci ispod broja softvera. Oba telefona rade na najnovijoj verziji Android Oreo 8.1 operativnom sistemu, ali i dalje imaju EMUI 8.1 (dostupan je već neko vreme EMUI 8.2).

GPU Turbo će na početku podržavati rad igara PUBG MOBILE i Mobile Legends: Bang Bang, popularnih igara za više igrača sa milionima aktivnih korisnika. Podrška za dodatne igre će biti objavljena u narednom periodu.

MONDO MobIT

Već je poznato da je GPU Turbo ubrzanje najefikasnije prethodno prilagođenim igrama, ali je dobra stvar što će i one, koje čekaju da to postanu, raditi brže i bolje. Isprobali smo novi softver sa Tekken i Mortal Kombat X igrama i utisak je da igre rade brže, animacije su glatke, a specijalni efekti izgledaju mnogo bolje (otvaranje kutija u Tekken igri, posebno i posebni završni udarci u Mortal Kombat X igri). Učitavanje igara je ostalo isto, što verovatno ima vremena sa samim igrama, ali je kretanje kroz menije igre i aktivacija opcija brža i u jednom i u drugom naslovu.

Za bateriju još uvek ne možemo da tvrdimo da traje duže, jer imamo zvaničnu i gotovu verziju softvera tek nešto više od jednog dana, ali se nadamo da je autonomija produžena u svakom slučaju - koliko god!

Što se Game Suite aplikacije tiče, ona je poznata sa, recimo Samsung Galaxy uređaja i konačno dodaje opciju pauziranja obaveštenja, zaključavanja tastera i zaključavanje pozicije ekrana u jednom pregledu, čak i ako je uključena rotacija ekrana u meniju telefona. Ipak, Game Suite aplikacijom, pošto ima dosta opcija i mogućnosti, bavićemo se u posebnom testu, nakon što prođe neko vreme uz njeno korišćenje.

Honor telefoni, koji će dobiti GPU Turbo, su Honor 8 Pro, Honor 7X, Honor V10, Honor Play, Honor 9 Lite, Honor 9 i, naravno, Honor 10.

MONDO MobIT

Uskoro se očekuje GPU Turbo i na Honor V10/View10 i na Huawei Mate 10 Pro uređajima kod nas, a do tada ćemo dopunjavati ovaj tekst, u skladu sa našim otkrićima u vezi sa GPU Turbo tehnologijom, koja na prvi pogled i u nekoliko prvih dana dokazuje da zaista donosi to što su proizvođači i obećali - značajna grafička poboljšanja. Na bateriju ćemo se svakako vratiti uskoro, kad vidimo rezultat tog uticaja GPU Turbo dodatka na Honor 10 i P20 Pro.

Raspored predstavljanja GPU Turbo ažuriranja širom sveta:

Model telefona

Region

Datum objave

Mate 10, Mate 10 Pro, Mate RS, Honor 10

Evropa, Rusija, Azija, Bliski Istok, Afrika

Avgust

P20 i P20 Pro, Honor View 10

Evropa, Rusija, Azija, Bliski Istok, Afrika

Avgust

Mate 10 Lite

Sva tržišta

Septembar

Nova 2i

Sva tržišta

Septembar

P Smart

Sva tržišta

Septembar

P20 Lite, Honor 9 Lite, Honor 7X

Evropa, Azija, Bliski Istok, Afrika

Septembar

Y9 2018

Sva tržišta

Septembar

Mate 9 i Mate 9 Pro

Sva tržišta

Novembar

P10 i P10 Plus, Honor 9, Honor 8 Pro

Sva tržišta

Novembar

Da li je i vama stigao GPU Turbo na vaš Honor ili Huawei? Utisci?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS