• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemojte nam verovati - uverite se sami! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Ovo je jedan od onih telefona, koje morate da vidite i sami, da biste se uverili koliko su dobri!

 Nemojte nam verovati - uverite se sami! (VIDEO) Izvor: Promo / Motorola

IFA 2018 sajam u Berlinu je uveliko u toku i jedan od top modela, koji čak i ne pripada premijum klasi, je privukao pažnju mnogih posetilaca i IT medija - Motorola One!

Ovaj, iznenađujuće premijum dizajniran i izrađen telefon, konačno će dobro razdrmati klasu do 30.000 dinara, nudeći do sada vanvremenski izgled i praktičan i bezbedan Android One, s kojim dolaze makar dve Android nadogradnje (Android Pie i budući Android Q), kao i mesečne zakrpe Google kompanije u trajanju od najmanje tri godine.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi 5G Motorola: Brže, bolje, stabilnije

Motorola je svoj hardver opremila Google Android One operativnim sistemom, kojim upravlja upravo najveća internet kompanija, što znači da će novi Android OS stići onda kad bude i zvanično dostupan i da samo Google i može da radi na njegovom razvoju. Ovo znači i da je Motorola morala da učini neke ustupke, pa se na telefonu nalaze dva najvažnija Moto Experiences “pokreta“ - protresanje aktivira blic tj. baterijsku lampu, a brzo obrtanje telefona oko njegove ose pokreće kameru ili aktivira drugu kameru, ako je jedna već pokrenuta.

Google je obezbedio neograničeno skladište slika u oblak, kroz Google Photos aplikaciju, a u kameru je integrisan Google Lens, koji omogućava da putem kamere otkrivate svet oko sebe dobijajući informacije o objektima, tragate za prepoznatim objektima, prevodite tekst i mnoge druge stvari, koje su vezane za Google Lens aplikaciju.

Dizajn telefona je prepoznatljiv i ne može se pobeći od činjenice da Motorola One liči na iPhone X - ima sličan “notch“ (može da se otključava i skeniranjem lica) i vrlo malu bradu spreda, a nazad je prepoznatljiva orijentacija dve kamere i praktično isti oblik kućišta. Ipak, Motorola je jednim jedinim trikom potpuno “odsekla“ dizajn telefona od svih drugih u klasi: dvostruka kamera nije oivičena i s obzirom na to što smo spomenuli - da liči na iPhone X - dizajn kamere je potpuno iznenađenje!

Motorola je telefon zaštitila Gorilla Glass staklom i sa jedne i sa druge strane, a skener otiska prsta, u kojem se nalazi Motorola logotip je moguće programirati za kontrolisanje nekih akcija na telefonu. Takođe, na telefonu se nalazi 3.5 mm audio ulaz, kao i USB Type-C na dnu. U prodaji će biti crna i bela boja kućišta, a u paketu sa telefonom će dolaziti i silikonska maska tzv. “gaće“, koje će je štiti još bolje od grebanja i blažih padova.

Srećom po Android korisnike, Motorola One košta tri i po puta manje nego iPhone X, a kamere su joj odlične. Dvostruka kamera je formirana od kamere rezolucije 13 + 2 megapiksela, sa AI mogućnostima i tu je i osam megapiksela selfi kamera. Prednja kamera je dobila mogućnost slikanja bokeh efekta uživo, a pomeranjem klizača na ekranu moguće je odmah više ili manje zamutiti pozadinu, pa nema potrebe za korekcijom fotki u galeriji.

Tokom IFA 2018 sajma je Motorola predstavila i One Power model, ali on neće biti dostupan u Srbiji - nismo ga zaboravili.

MONDO MobIT

Ekran telefona ima odnos stranica 19:9 i dijagonalu od 5.9 inča (15 centimetara), IPS LCD matrice je, uz FHD+ rezoluciju. Memorija je 4 GB RAM i 64 GB za korisnika, uz Snapdragon 625 čipset i bateriju kapaciteta 3.000 mAh. Sjajna vest je to što u paketu s telefonom, pored silikonske maske stiže i TurboPower punjač, koji omogućava da se telefon brzo puni, tako da nikad ne ostanete bez baterije, pošto za 20 minuta punjenja dobijate do šest sati korišćenja telefona.

Na osnovu vremena provedenog sa Motorola One telefonom reći ćemo vam da telefon savršeno leži u ruci, deluje vrlo “skockano“, sjajno, zategnuto i mnogo skuplje nego što jeste. Verujemo da će softverski telefon biti besprekoran, kao što nas je Moto do sada i navikla, a svakako na njoj nećete pronaći omraženi “bloatware“.

Pročitajte i ovo: Koji Motorola telefoni će dobiti Android Pie i kad

Kuriozitet je da je evropska cena ovog modela 299 evra, a kod nas će se Motorola One prodavati po znatno nižoj ceni - što je prvi put, da mi znamo, da se dešava tako nešto.

Ipak, kao što smo naveli u naslovu - već početkom oktobra otiđite u prodavnice IT opreme i telefona, otiđite u prodavnice telefona i kod operatora i sami se uverite koliko moćno Motorola One leži u ruci i koliko je zgodna. Sigurni smo da će mnogi od vas ostati uz nju, jer po ovoj ceni (nešto manje od 255 evra) nudi nekoliko trikova više, nego što nude telefoni iz klase.

Kako vam se čini Motorola One?

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izveštaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

Motorola One hands-on: a budget iPhone X clone
Izvor: The Verge

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS