• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratak tastature na mobilni (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Ako do sada niste razmatrali kupovinu telefona sa tastaturom - sad bi trebalo to da učinite.

 Povratak tastature na mobilni (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

BlackBerry je nepravedno zapostavljen proizvođač telefona u današnje vreme. I ne mislimo da je neko drugi kriv, osim njega samog, ali prelazak na Android sa dodatnim slojem pouzdane i poznate BlackBerry zaštite je sve bolja kombinacija. To je dokazao BlackBerry Key 2, a njegovim putem nastavlja i BlackBerry Key 2 LE model, koji je premijerno prikazan na IFA 2018 sajmu u Berlinu.

BlackBerry Key 2 LE je zasnovan na neobičnoj 3:2 varijanti ekrana, čija je dijagonala 4.5 inča, odnosno 11.5 centimetara, koji je optimizovan tako da ne primetite razliku u korišćenju, kao što biste pomislili da hoćete, kad pređete na ovakav tip ekrana sa Android-ovih uobičajenih. Rezolucija ekrana je 1.080 x 1.620 piksela, što čini odličnu količinu piksela na ekranu, oko 435 ppi. IPS LCD matrica omogućava čitljivost iz svakog ugla i čak i pod direktnim suncem, a Android Oreo 8.1 je sređen tako da se maksimalno iskoristi novi odnos stranica ovog uređaja.

Odmah do ekrana je QWERTY tastatura sa čak 35 dugmadi, koja se može koristiti vrlo brzo i precizno, a BlackBerry je napravio i zanimljiv potez ubacujući skener otiska prsta u razmaknicu, odnosno najduži taster na tastaturi. Da, istina je da će ovo zahtevati određeno vreme privikavanja, ali verujemo da će nakon toga sve biti u redu i da će korisnici navići kako bi trebalo da drže telefon, da bi lako koristili skener otiska prsta.

Oblik telefona je dobar, a dobrom držanju doprinosi i činjenica da je telefon nazad presvučen posebno obrađenim materijalom, poput gume, koja sprečava klizanje i ne prlja se lako. U prodaji su modernije boje, nego što smo navikli na BlackBerry, pa su tu crna i siva osnovna varijanta sa metalnim ramom u crvenoj, zlatnoj i srebrnoj boji.

Kamera je najslabija stavka ovog modela - 13 MPx f/2.2 i 5 MPx f/2.4 uz HDR podršku i dvotonski blic, spremna za 4K 30 fps video snimanje, dok je prednja kamera rezolucije osam megapiksela, fiksiranog fokusa (glavna dvostruka kamera ima PDAF fokusiranje).

BlackBerry Key 2 LE je zasnovan na Snapdragon 636 platformi sa Adreno 509 grafikom, uz 4 GB RAM i 32 ili 64 GB memorije, koja se može proširiti microSD karticom kapaciteta do 256 GB. Baterija kapaciteta 3.000 mAh nije izmenjiva i brzo se puni po standardu Qualcomm QUickCharge v3.0.

Ovo su bili najbolji telefoni pre iPhone-a

Za sve što smo nabrojali BlackBerry, odnosno TCL Communications kompanija, koja je nosilac licence za proizvodnju BlackBerry uređaja traži 399 evra za 32 GB model i 429 evra za 64 GB model, što bi mogla da bude najveća prepreka za masovniju proizvodnju. Ipak, BlackBerry Key 2 LE je namenjen korisnicima, koji od telefona traže dobru produktivnost, za šta su namenjene BlackBerry QWERTY tastatura i aplikacije, kao i sigurnost, za šta je tu Secure BlackBerry App Suite.

BlackBerry Key 2 LE biće u prodaji u prvim nedeljama jeseni i kod nas.

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izveštaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

BlackBerry Key 2 LE specifikacije:

Ekran: IPS LCD, 4.5 inča, 3:2 odnos, 1.080 x 1.600, 435 ppi, Gorilla Glass zaštita
Procesor: Snapdragon 636 osmojezgarni + Adreno 509 GPU
RAM: 4 GB
Memorija: 32 GB / 64 GB + microSD do 256 GB
Baterija: 3.000 mAh, brzo punjenje Qualcomm QuickCharge v3.0
Zadnja kamera: Dual 13 MPx f/2.2 + 5 MPx f/2.4, PDAF fokusiranje, Full HD i 4K video @ 30 fps, blic, HDR, panorama
Selfi kamera: 8 MPX, Full HD video, blic simulacijom svetla ekrana
Mere: 150 x 71 x 8.3 milimetara, 156 grama
OS: Android 8.1 Oreo + Secure BlackBerry App Suite
Dodatno: QWERTY tastatura osvetljena, prečice na tastaturi kroz Android OS, USB Type-C, 3.5 mm audio, skener otiska prsta u tasteru, Bluetooth v5.0, GPS, NFC, FM radio, aktivno potiskivanje buke, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac…
Cena: 399 evra za 32 GB model i 429 evra za 64 GB model.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS