• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja igra na svijetu je kao heroin

Autor mondo.rs

Igra, koja je nedavno proglašena najboljom igrom na svijetu, izaziva zavisnost, poput heroinske, tvrde stručnjaci.

Nedavno započeta, u odnosu na dužinu postojanja gejming industrije i njen dosadašnji oblik postojanja, Battle Royale ludnica doprinijela je tome da Fortnite na prestižnoj gejming manifestaciji bude proglašen igrom godine, u trenutku kad su konkurenti Red Dead Redemption 2, Spider-Man ili God of War. I to, očigledno nije slučajno, jer su neki od igrača praktično i zavisnici, poput onih koji koriste heroin.

Fortnite zavisnost odavno je globalan fenomen i sve više i problem, a igrači, koji troše ogromno vrijeme igrajući je ugrožavaju svoje poslove, veze, zanemaruju porodične obaveze ili se razvode. Nažalost, nije mali broj onih, koji su napravili i finansijske probleme sebi i drugima, piše Tweak Town sajt.

Stručnjak za ponašanje zavisnika, Lorejn Marer, objasnila je za Bloomberg da je Fortnite poput heroina i da korisnici, koji jednom upadnu u zamku zavisnosti ne mogu da se iščupaju iz nje. U svjetskim centrima za odvikavanje od modernih oblika zavisnosti, kakvi su igre i društvene mreže, sve veći broj prijavljenih ljudi kao problem navodi Fortnite. Veliku zabrinutost izaziva i činjenica da se u pomenute ustanove prijavljuje sve više djece i mladih ljudi.

Neki od najčešćih problema, koje izaziva Fortnite, a koje otkriva zvanična medicinska dokumentacija, su manična kupovina (zbog mikrotransakcija u igri) i nezaustavljiva potreba za konstantnim igranjem ove igre. Za sada postoje samo nagađanja o prirodi veze između oblika zavisnosti i Fortnite-a, zasnovana na posmatranjima stručnjaka, ali u toku su zvanična istraživanja i studije, čiji rezultati će nesumnjivo pokazati da li i u kojoj mjeri Fortnite izaziva zavisnost igrača.

Dok studije ne budu završene i rezultati poznati, svim igračima i roditeljima djece, koja igraju Fortnite, savjetuje se da postave jasne granice u vezi sa vremenom provedenim uz igru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS