• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kina zabranila iPhone prodaju!

Autor mondo.rs

Kineski sud za intelektualnu svojinu zabranio iPhone prodaju u cijeloj zemlji.

 Kina zabranila iPhone prodaju! Izvor: Mondo/Goran Sivački

Apple je u problemu - modeli iPhone X, iPhone 8 i svi raniji iPhone modeli su zabranjeni zakonom u Kini, nakon što je tamošnji sud za zaštitu intelektualne svojine presudio da je kompanija iz Kupertina povrijedila dva ključna patenta kompanije Qualcomm.

Patenti, koji su povrijeđeni, odnosno korišćeni bez dozvole i nadoknade tiču se promjene veličine fotografija i načina na koji se kreće kroz aplikacije na uređaju, odnosno ekranu osjetljivom na dodir. Apple je odgovorio na presudu tvrdnjom da iOS 12 ne krši ove patente.

Apple je naveo da će oni i dalje prodavati iPhone u Kini putem svojih Apple prodavnica, kao i da iPhone XR, iPhone XS Max i iPhone XS nisu obuhvaćeni zabranom prodaje, jer nisu bili na tržištu u trenutku podizanja Qualcomm tužbe. Apple je rekao da je ovo "potez očajnika u trenutku kad se Qualcomm nalazi pod optužbama različitih kompanija širom svijeta".

Zanimljivo je da je kineski organi još uvijek nisu reagovali na ovakvu izjavu kompanije Apple, a sličnu zabranu Qualcomm kompanija tražila je i u SAD, o čemu će tek biti riječi, mada su tamošnji sudovi uglavnom spremni da progledaju domaćoj kompaniji kroz prste.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS