• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit igra: Srpskim keksom ruše kosovske funkcionere

Autor mondo.rs

Igra iz Srbije i Republike Srpske na šaljiv način šalje poruku srpskog naroda protiv mera Prištine i paljenja srpskih proizvoda na kosovu.

 Hit igra: Srpskim keksom ruše kosovske funkcionere Izvor: MONDO portal / Google Play Store

Studenti univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i njihove kolege iz Republike Srpske su kao vid protesta protiv mera Prištine osmislili video igru u kojoj je cilj da igrač kutijama Plazma keksa "sruši" najviše kosovske funkcionere Kadrija Veseljija, Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija i da tako simbolično "unese" taj proizvod na Kosovo.

Igra se zove "Baci Plazmu preko Jarinja". Za one koji pobede prepreke u vidu Veseljija, Tačija i Haradinaja, stiže čestitka "Bravo, uspeo si da prebaciš Plazmu preko Jarinja", dok za one, koji u tome ne uspeju piše obaveštenje "teroristi pobedili Plazmu, bacaj bolje".

Jedan od autora igre Filip Fićović izjavio je za agenciju Beta da je to još jedan vid mirnog protesta kojim studenti žele da ukažu na štetnost odluka koje donosi Priština. "Mi smo se sa našom braćom iz Republike Srpske zajedno borili i protiv ulaska Кosova u Unesko i tad smo pokazali da je budućnost Srbije u IT sektoru. Tako smo i ovog puta došli na ideju da video igrrom, u kojoj igrač kutijama 'plazme' gađa one, koji su uspostavili besmislene namete, ukažemo na to da su odluke Prištine usmereni direktno protiv srpskog naroda koji živi na Кosovu i Metohiji", rekao je Fićović.

Aplikaciju sa video igrom moguće je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice.

Ova igra preuzeta je više od 1.000 puta i dobila je čistu peticu, na osnovu nešto više od 220 glasova igrača. Napravljena je za korisnike starije od tri godine i trenutno je dostupna u verziji 1.1.1. O igri je tim autora rekao: “Baci Plazmu preko Jarinja je redizajn jedne aplikacije nastao kao odgovor na paljenje srpskih proizvoda na Kosovu i Metohiji od strane Albanaca. Ova jednostavna aplikacija sa jasnom porukom je nastala u Republici Srpskoj kao podrška našim kolegama sa Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici“.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS