• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei rekordno, uprkos zabranama

Autor mondo.rs

Kompanija iz Kine suočava se sa teškom situacijom na tržištu, ali je uspela da ispuni cilj za 2018. godinu malo pre roka.

 Huawei rekordno, uprkos zabranama Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Huawei je isporučio preko 200 miliona pametnih telefona, nešto pre 20. decembra, iako je incijalan gol bio da se to desi do kraja godine. To znači da će kompanija moći da “prebaci“ projektovanu prodaju za koji milion uređaja, jer je pred nama tradicionalna praznična kupovina gedžeta, u kojoj su pametni telefoni na vrhu “lanca“.

Kompanija je tako drastično poboljšala godišnju isporuku telefona, s obzirom na to da je tokom 2017. godine isporučila nešto preko 153 miliona komada telefona.

U brojci od 200 miliona isporuka Huawei P20 i P20 Pro sa 16 miliona komada igraju vrlo bitnu ulogu, kao i Huawei Mate 20 i Mate 20 Pro, koji su do sada isporučeni u preko pet miliona primeraka. Nova serija je, takođe bila vrlo uspešna, a nedavno smo upoznali prvi moderan model za sledeću godinu iz te serije - Huawei Nova 4 sa rupom, umesto notcha-a.

Ogroman doprinos uspehu dao je Honor, čiji su modeli Honor 10, Honor 8X i Honor View 10 bili izuzetno popularni, ali Huawei ne navodi tačne brojke.

Pročitajte i ovo: Po nalogu SAD Kanada uhapsila Huawei direktorku

Ipak, nije se tako lepo u kompaniji Huawei - trenutno se drugi najveći proizvođač telefona suočava sa zabranama poslovanja u okviru 4G i 5G mreža širom sveta, pod uticajem Amerike, koja preko svojih saveznika pokušava da odvrati kinesku kompaniju od navodne špijunaže i uticaja kineske države. Trenutno su u toku odluke u Francuskoj i Nemačkoj, a neke od usluga su Huawei kompaniji otkazale Kanada, Australija, Novi Zeland, Japan, Velika Britanija i još neke od zemalja, uključujući SAD, gde je čak prodaja Huawei telefona svedena na svega dva onlajn prodavca, a u ponudi operatora nema kineskih telefona.

Pročitajte i ovo: Huawei na 5.5 odsto od Samsung pozicije, Xiaomi stiže

Činjenica da se suočava sa zabranama u industriji telekomunikacija biće dodatan izazov za kompaniju da ponovi ovakav uspeh i sledeće godine.

Ostaje nam da vidimo kakve projekcije o prodaji će kompanija napraviti za 2019. godinu, ali sumnjamo da će biti skromne, jer Huawei jasno cilja broj jedan poziciju u smartfon svetu, što je kompanija stavila do znanja već nekoliko puta tokom 2018. godine.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS