• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TELEFON GODINE 2018: Ne slažemo se, ali je izabran!

Autor mondo.rs

Prvo smo mi rekli svoje, a onda smo dali riječ vama - izbori nam se nisu poklopili, ali telefon godine je izabran! U izboru je učestvovalo 7.000 vas, čestitamo svima!

 TELEFON GODINE 2018: Ne slažemo se, ali je izabran! Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

MONDO redakcija je, predvođena MobIT ekipom, nekoliko nedjelja “mozgala“ o tome koji je telefon bolji - Samsung Galaxy Note 9 ili Huawei Mate 20 Pro, jer su to po nama jedina dva kandidata dostojna titule Telefon Godine.

Koristili smo oba telefona najmanje dva mjeseca, brzo nakon dolaska u Srbiju smo ih imali kod sebe, Mate 20 Pro čak i prije premijere, među prvima u svijetu i smatramo da smo imali sasvim dovoljno vremena, znanja i materijala da odlučimo - koji je bolji.

Pojedinačno gledano, funkciju po funkciju, trezveno i objektivno - Mate 20 Pro je "sašio" Galaxy Note 9 u svakom smislu: bolja baterija, vjerovatno kvalitetniji ekran, noviji i moderniji AI čipset, raskošna RAM memorija, unapređenja biometrija (uključujući skener otiska prsta ispod ekrana), moderniji dizajn (Twiglight boja je nevjerovatna). I još Huawei Mate 20 Pro je značajno lakši i kompaktniji, iako ima ekran gotovo identične dijagonale.

Telefon godine po izboru MONDO redakcije: Samsung Galaxy Note 9

I pored svega ovoga donijeli smo odluku da titulu Telefon Godine 2018, kao redakcija, dodijelimo Samsung Galaxy Note 9 telefonu. O tome smo već pisali kad smo otvorili glasanje za vas (29. decembra u 13:00), ali evo opet i zbog čega:

- Zvuk je osjetno bolji i putem stereo zvučnika i u slušalicama, a to je nama, koji putujemo nekoliko sati dnevno do posla i nazad i uopšte poslom jako važno
- Samsung ne odustaje od 3.5 mm audio priključka (i hvala mu na tome!)
- Samsung Galaxy Note 9 nema “notch“ (ovo manje-više)
- Galaxy Note 9 ima nekoliko sjajnih softverskih opcija, koje ga čine jedinstvenim
- I ono najvažnije, Galaxy Note 9 ima Bluetooth S Pen (!!!) koji koristimo non-stop!

Telefon godine po izboru MONDO čitalaca: Huawei Mate 20 Pro

Vi se, naravno, niste složili sa nama - šampionom ste, ubjedljivim brojem glasova, proglasili Huawei Mate 20 Pro! Za “kineskog cara“ stiglo je preko 1.600 glasova, dok je Note 9 dobio nešto preko 700, što je dovoljno samo za peto mjesto. Po vama je prvi do najboljeg Nokia 7 Plus, koja je u foto-finišu pretrčala Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9+, koji je dobio preko 900 glasova, a Xiaomi Pocophone F1 osvojio je četvrto mjesto sa više od 900 glasova.

Nokia 7 Plus, dobila je preko 1.000 glasova, a šesto, sedmo, osmo i deveto mjesto zauzeli su Huawei P20 i Huawei P20 Pro, Apple iPhone XS i XS Max, Sony Xperia XZ3 i Honor 10. Desetorku najboljih telefona u Srbiji, prema vašim glasovima, zatvara još jedan Apple model - iPhone XR, sa oko 130 glasova.

U veb anketi je, tokom nešto manje od tri dana, učestvovalo 7.000 čitalaca MONOD i MobIT portala zbog čega smo ponosno i zahvalni smo svima na ogromnoj podršci!

Nadamo se da ste zadovoljni izborom Telefona Godine 2018, a ako niste - sljedeće godine ćemo ponovo organizovati novi, pa se vidimo dogodine!

Čekamo vaše komentare ispod vijesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Pogledajte Samsung Galaxy Note 9 u akciji:

Pogledajte Huawei Mate 20 Pro u akciji:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kasper

Pola ovih sto je glasaolo, nije koristilo ni jedan od tih telefona

RECENZIJE

TIPS & TRICKS