• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nam najjeftiniji telefon donosi za 60 evra

Autor mondo.rs

Iako telefon nije namenjen baš svima dobro će razdrmati najnižu ulaznu klasu i cenom i specifikacijama.

 Šta nam najjeftiniji telefon donosi za 60 evra Izvor: MONDO portal / Xiaomi

Najpovoljniji tržišni segment je vrlo specifičan, jer korisnici očekuju da dobiju koliko-toliko kvalitetan uređaj, da im radi solidno i da bude jeftin. Xiaomi je to rešio da promeni svojim prvim Android Go telefonom, koji će se prvo u Kini i Indiji prodavati po početnoj ceni od 60 evra.

Uređaj i dalje ostaje sa samo jednim gigabajtom RAM-a, ali će imati najbolji procesor u klasi - Snapdragon 425 i 8 GB memorije, uz microSD podršku. Telefon dolazi u plavoj ili crnoj boji, u plastičnom kućištu i imaće ekran od pet inča, HD rezolucije (LCD, 16:9 odnos stranica), što je opet iskorak u odnosu na klasu. Android Go će omogućiti korišćenje Go aplikacija, kakve su Search, YouTube, Files, GMail i druge iz Google ponude, a na raspolaganju su i Facebook i Messenger Lite.

Kamera na poleđini će biti otvora blende f/2.0, a rezolucije osam megapiksela sa video snimanjem do HD rezolucije u 25 fps, a napred je stavljena kamera rezolucije pet megapiksela sa otvorom blende f/2.2 ili f/2.4, što Xiaomi još treba da potvrdi. Za povezivanje su tu microUSB 2.0, Bluetooth v4.1 i Wi-Fi b/g/r, uz mogućnost korišćenja telefona kao modema i hot-spot konekcije.

Za sve, koji ne mogu bez radija, tu je i FM prijemnik sa memorijom za 20 stanica.

Telefon ima i 4G podršku, a baterija kapaciteta 3.000 mAh trebalo bi da omogući nekoliko dana autonomije bez problema. Težina telefona je 137 grama, a dimenzije 140 x 70 x 8.4 milimetra. Xiaomi Redmi Go trebalo bi da se pojavi uskoro u prodaji u Kini i Indiji, a za sada nema podataka o tome kad ovaj uređaj stiže i kod nas tj. u Evropu.

Pre nego što donesete sud o ovom telefonu pogledajte naše testove sličnih telefona, koji su starije generacije, ali sličnih specifikacija - Alcatel 1X i Tesla 6.4 Lite.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS