• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD tužile Huawei za prevare, špijunažu, krađu patenata

Autor mondo.rs

Huawei kompanija susreće se sa optužbama za špijunažu, kršenje američkih sankcija i krađu američke intelektualne svojine.

 SAD tužile Huawei za prevare, špijunažu, krađu patenata Izvor: MONDO portal

Dopuna, 29. januar 08:00: SAD su i zvanično tužile kompaniju Huawei po ukupno 14 različitih tačaka, od kojih su neke poznate od ranije. Huawei još uvek nije komentarisao podizanje optužbe niti bilo šta u vezi sa ovim slučajem.

Odnosi Kine i SAD već neko vreme su u vrlo lošoj fazi, a Huawei kompanija je već nekoliko puta bila predmet spora. Hapšenje ćerke osnivača kompanije Huawei u Kanadi, po američkoj optužbi i optužbe američkih agencija protiv Huawei kompanije, kao i poziv da se širom sveta ne koristi oprema najveće kineske kompanije delimično je razlog vrlo loših odnosa dvaju zemalja, a nova američka odluka mogla bi još više da produbi krizu.

SAD su tužile kompaniju Huawei zbog navodne industrijske špijunaže, kršenja američkih sankcija Iranu i krađe američke intelektualne svojine.

Pročitajte i ovo: Huawei rekordno, uprkos zabranama

FBI, zajedno sa javnim tužiocima i stručnjacima iz različitih oblasti industrije telekomunikacija, navodno već neko vreme radi na prikupljanju dokaza protiv jedne od najvećih telekomunikacionih kompanija na svetu, koji bi uskoro trebalo da budu prezentovani javnosti i to u javnom obraćanju, prilikom podizanja optužnice protiv Huawei kompanije.

Bloomberg navodi da bi to moglo da se desi već u toko 29. januara.

Navodno, kompanija Huawei je prodavala telekomunikacionu opremu i uređaje Iranu za šta je stekla veliku materijalnu dobit, uprkos američkim sankcijama toj zemlji.

Huawei je optužen i za industrijsku špijunažu, zbog čega FBA, CIA i druge državne agencije pozivaju da se Huawei oprema i telefoni ne koriste.

Navodno, Huawei inženjeri su ukrali delove robota “Tappy“ i njegove funkcije, prilikom posete T-Mobile centru, zbog čega je u optužbu umešan i direktor tog nacionalnog operatora u SAD. Prema ovim optužbama Huawei je na ovaj način uspeo da unapredi i napravi svog robota, koji se, kao i “Tappy“, koristi za simulaciju smartfon upotrebe.

Huawei još uvek nije komentarisao nijednu optužbu niti podizanje tužbe.

Kako je Huawei postao meta Amerike pročitajte na linku.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Huawei reveals next-gen quick charge technology, faster by 10 times
Izvor: Huawei.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS