• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaš sledeći TV može biti složiv, proširiv do 4m (VIDEO)

Autori mondo.rs Autori Jovana Josipović

Kockicu po kockicu, ali ne bilo koju, samo Micro LED, možete složiti svoj sledeći TV u veličini, koja vama bude odgovarala. To je The Wall!

 Vaš sledeći TV može biti složiv, proširiv do 4m (VIDEO) Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

MONDO je prisustvovao premijeri The Wall sklopivog TV-a, zasnovanog na inovativnoj Micro LED tehnologiji, predstavljenoj pre nekog vremena iz kompanije Samsung. Imali smo priliku da stojimo pored grdosije, TV-a od oko četiri metra, odnosno dijagonale 146 inča!

Pre nego što saznate sve o ovom ogromnom TV-u, podsetićemo vas još jednom na priču o novim QLED televizorima dijagonale do dva i po metra, koji nam stižu u Srbiju, a predstavljeni su na Samsung Forumu, u Portu (Portugalija), baš kad i The Wall.

Ekran Zid-TV-a je sklopljen od Micro LED pločica-kocki, koje su tanke, ali u zbiru povećavaju ne samo dijagonalu, nego i rezoluciju, pa i kvalitet slike. Ovakav koncept “zid“ televizora simbolično je nazvan baš Samsung The Wall i namenjen je više komercijalnoj upotrebi, u velikim prostorima, nego kućnoj varijanti, ali u kompaniji smatraju da će tehnologija verovatno u nekom trenutku biti prilagođena i za širu kućnu upotrebu, jer interesovanje za tako nešto postoji, pa je stoga u ponudu uvršten i prvi kućni Micro LED ekran od 75 inča!

Kvalitet prikaza je zaista dobar, bez obzira na to da li stojite blizu televizora ili ste udaljeni od njega, a jedinu razliku ćete primetiti u toploti. Ovaj TV emituje znatno više toplote, pa će vam za velike prostore trebati i adekvatno rashlađivanje, kako se temperatura ne bi podigla preterano.

Znamo da vas zanima i činjenica - da li se pločice vide. I odgovor je - uglavnom ne! Spojevi među Micro LED kockama ne ostavljaju otvore, nema neravnina među njima i teško je uočiti gde se završava jedna, a počinje druga kocka. Da je ekran TV-a sastavljen iz više delova može da se vidi ili nasluti samo pod određenim uglom i pod određenim svetlom, kao što možete da vidite na našim slikama u galeriji.

Nova Micro LED tehnologija obuhvata: novi ekran od 75 inča (190.5 centimetara), “The Wall“ od 219 inča (556.25 centimetara), kao i druge velike dimenzije, oblike i konfiguracije za modularne Micro LED ekrane sledeće generacije. Samsung Micro LED ekrani pružaju odličan kvalitet slike, raznovrsnost primene i dizajn. Ovi transformativni TV ekrani su izrađeni od pojedinačnih Micro LED delova, a sadrže milione neorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova, koji emituju sopstvenu svetlost, kako bi na ekranu proizveli intenzivne boje. Na ovaj način kvalitet slike je neuporediv u odnosu na bilo koju tehnologiju prikaza trenutno dostupnu na tržištu.

Zahvaljujući tehničkom napretku u procesu poluprovodničke ambalaže, koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, Samsung je razvio 4K Micro LED prikaz u manjem formatu od 75 inča, prilagođenom za kućnu upotrebu. Zahvaljujući modularnoj prirodi Micro LED elemenata, ova tehnologija nudi fleksibilnost kad je reč o dimenzijama ekrana. To omogućava korisnicima da je prilagode tako da može da se uklopi u bilo koji prostor. Dodavanjem Micro LED modula, korisnici mogu da prošire svoj ekran do dimenzija koje žele. Modularna funkcionalnost Micro LED tehnologije omogućava korisnicima da u budućnosti kreiraju ultimativne ekrane, čak i sa neregularnim dimenzijama ekrana 9x3, 1x7 ili 5x1, koji odgovaraju njihovim potrebama.

Samsung Micro LED tehnologija, takođe optimizuje sadržaj bez obzira na dimenzije i oblik ekrana. Čak i kada se dodaje više modula, ovi ekrani mogu da prilagode dimenzije slike tako da se poveća rezolucija, uz održavanje konstantne gustine piksela. Uz to, Micro LED može da podržava sav sadržaj, od standardnog 16:9 formata, formata 21:9 prilagođenim za široke ekrane, do nekonvencionalnih razmera 32:9 ili čak 1:1, bez kompromisa u kvalitetu slike.

Konačno, kako Micro LED ekrani nemaju okvire, nema granica između modula - čak i kad dodate još. Rezultat je efekat beskonačne ravni sa neometanom površinom koja omogućava ekranu da se elegantno uklopi u bilo koje životno okruženje. Mogućnosti privlačnog dizajna poboljšane su novom funkcijom Ambient Mode., o kojoj smo vam sve rekli u našim video materijalima od ranije.

Da li će The Wall stići u Srbiju, kao i koja mu je cena i bilo kojoj veličini još uvek ne znamo, jer i kompanija Samsung radi na odluci o tome u kojim regionima i po kojim cenama će ovi inovativni televizori biti dostupni.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS