• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je već nešto: Bolji telefoni od 179 do 299€

Autor mondo.rs

“Kritična cenovna klasa“ u kojoj vlada najjača konkurencija dobila je još dva modela, koja će se lako izdvojiti svojim izgledom, ali i značajnim unapređenim opcijama.

 Ovo je već nešto: Bolji telefoni od 179 do 299€ Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Govorimo o telefonima, koji koštaju 179, 249 i 299 evra. O telefonima, koji imaju metal-staklo (sendvič) dizajn, inovativan eksterijer, bolje kamere, veće ekrane, više memorije i jače procesore.

U odnosu na dosadašnju Wiko ponudu novi modeli - View 3 i View 3 Pro - pokazuju zrelost kompanije ozbiljnost i odlučnost da se uhvati u koštac sa razularenom konkurencijom, posebno “onim“ kineskim proizvođačem, koji pokušava da se nametne agresivnim cenama.

Wiko vam nije poznat?

Kompanija Wiko potvrdila je svoju 4. poziciju u Evropi tokom 2018. godine, dok je u Aziji napredovala. Na regionalnom tržištu Wiko je u "Top 5" proizvođača u Sloveniji, a kako stoji u Srbiji saznaćete u intervjuu, koji smo napravili sa domaćim predstavnicima kompanije u Barseloni, koji sledi...

MONDO MobIT

Ove godine Wiko nije predstavio osam telefona odjednom, kao lane, nego se sa korisnicima, operatorima i stručnjacima za industriju i tržišnu analizu upustio u pripremu samo dva modela. Jedan je Wiko View 3, koji je namenjen najširem tržištu, a drugi je Wiko View 3 Pro (u dve verzije), koji je namenjen korisnicima, koji žele premijum uređaj i unutra i spolja, po “normalnoj“ ceni.

Wiko View 3 i Wiko View 3 Pro uživo izgledaju sjajno! Izrađeni su u modernim kombinacijama boja, sa metalnom šasijom, oko koje su sljubljena dva staklena panela. Zadnja maska je visokog sjaja i prelama svetlo na poseban način, a svaki model je ukrašen ili trakama, koje se primećuju tek pod uglom ili imaju inovativnu rupičastu traku, koja svetli u mraku.

Novost je i trostruka kamera na oba modela. Wiko je, za razliku od većine proizvođača iz ovog segmenta oduvek izuzetnu pažnju poklanjao kameri, za koju možemo iz iskustva da potvrdimo da je jedna od najboljih u cenovnoj klasi između 200 i 300 evra.

Ovog puta kamera je formirana od tri sočiva, jednog od 12 megapiksela, namenjenog noćnom snimanju, jednog od 13 megapiksela za širokougaone slike i snimke i jednog od pet megapiksela na View 3 Pro i dva megapiksela na View 3 namenjenog zamućenju pozadine tj. subjekta na slikama. Kamera je AI-powered, što znači da će kadar pre slikanja biti analiziran, a parametri prilagođeni datim važećim uslovima slikanja. Ne morate da brinete za ekspoziciju, balans bele, ISO, fokusiranje, jer o tome brine AI, a brzina kame je povećana, kako ne biste propustili nijedan zanimljiv momenat.

Kamera podržava snimanje do 4K, a prednje kamere su rezolucije osam i 16 megapiksela i uz pomoć Android softvera u mogućnosti su da otključaju telefon skeniranjem lica. Nažalost, više tehničkih specifikacija znaćemo tek naknadno, sad znamo da je Sony zadužen za senzore kamere, ali na osnovu onog što smo videli na štandu Wiko kompanije i u njihovoj foto laboratoriji, kamere će biti prava preporuka za ove modele.

Wiko View 3 dolazi sa 3 GB RAM i 64 GB memorije, uz osmojezgarni Helio P22 procesor i “stock“ Android Pie operativni sistem. Podržano je otključavanje sistema skeniranjem otiska prsta, koji se može koristiti i za upravljanje pojedinim funkcijama i menijima. Baterija je 4.000 mAh i Wiko tvrdi da će prosečnom upotrebom moći da se izvuče do dva dana autonomije. Ekan telefona je 6.3 inča IPS LCD, odnosa stranica 19:9, sa malim kapljica isečkom i HD+ rezolucijom. Selfi kamera je rezolucije osam megapiksela i podržava Full HD video snimanje.

Cena Wiko View 3 uređaja će biti od 179 evra.

Wiko View 3 Pro dolazi u dve kombinacije, sa 4 GB ili 6 GB RAM i 64 ili 128 GB memorije, koja se, kao i u slučaju prethodnog modela može proširiti microSD karticama. Telefon je, ako ne koristite microSD zapravo Dual SIM, kao i View 3. Ipak, jači model model ima Helio P60 čipset u obe verzije, koji podržava i NFC sa mobilnim plaćanjem, a kao i na prethodniku upotrebljen je čist Android Pie operativni sistem. I ovaj model ima programabilan skener otiska prsta, ali je u “notch-u“ kamera rezolucije 16 megapiksela. Baterija je, takođe kapaciteta 4.000 mAh, ali je podržano i brzo punjenje. Ekran je 6.3 inča širok IPS LCD sa odnosnom stranica 19:9 i rezolucijom FHD+.

Cene Wiko View 3 Pro su od 249 evra za 4+64 GB i od 299 evra za 6+128 GB.

Wiko je, osim što je stavio tzv. silikonsko staklo nazad napravio i par dizajnerskih manevara - svaki model ima drugačiju teksturu pozadine ispod stakla. Jedan model ima trake, drugi linije, a treći perforiranu liniju od strelica, koja se danju napaja svetlom, a noću svetluca u mraku!

MONDO MobIT

I za kraj smo ostavili informacije o bateriji.

Wiko je radio na podsticanju bolje autonomije zajedno sa MediaTek kompanijom i Google kompanijom, pa su 4.000 mAh na jednom i drugom telefonu dovoljni za dva dana autonomije.

Baterija je u drugim scenarijima sposobna da izgura 61 i po sat striminga muzike, 36 sati tokom 2G razgovora, 11 i po sati igranja, 18 sati video reprodukcije, 20 sati pregledanja interneta na Wi-Fi mreži i čak 13 sati na mobilnoj mreži.

Ovde ćemo pomenuti i uobičajenu podršku za Bluetooth, Wi-Fi (2.4 i 5 GHz), 3.5 mm audio priključak s tim da View 3 ima microUSB, a Wiko View 3 Pro u obe verzije USB Type-C priključak. Uz View 3 Pro se isporučuje i brzi punjač u prodajnom paketu.

Pratite sve MWC vesti na našem već formiranom tagu MWC19, a na društvenim mrežama pronađite naše izveštaje pod oznakom #MobITMWC19.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Wiko View 3, Wiko View 3 Pro. Life to its fullest.
Izvor: Wiko Srbija

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS