• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Električni bicikl "povezan" sa srcem vozača!

Autor mondo.ba

Mate Rimac predstavio je prije nekoliko dana svoje najnovije tehnološko čudo, a u pitanju je pametni električni brdski bicikl Grejp G6, čiji motor je povezan sa srcem bicikliste!

Naime, bicikl je toliko pametan da dok ga vozite prati otkucaje vašeg srca, pa ako se umorite on okreće pedale umjesto vas! Grejp G6 postiže brzinu i do 45 kilometara na sat, a sa jednim punjenjem baterije može prijeći 100 kilometara.

"Ako su vaši otkucaji srca previsoki, bicikl će vam dati veću podršku, kako bi se otkucaji srca smanjili. Vaše srce je povezano s motorom bicikla, što je prilično super", kaže hrvatskim medijima Mate Rimac.

Grejp umjesto vas može da procijeni i teren po kojem se vozite, kao i da vas fotografiše.

"Ako vidite planinu i želite da odete na nju, a ne znate hoćete li to uspjeti, dovoljno je da pogledate na mapu. Ona će vam reći možete li to izvesti i ne samo to - tačno će vam izračunati koliko daleko možete ići s biciklom", objašnjava Rimac.

...
Izvor: EvNerds Magazine/YouTube

GENIJE IZ LIVNA

Mate Rimac je rođen u Livnu 1988. godine, a već u srednjoj školi istakao se svojim inovacijama. Svoju kompaniju "Rimac automobili" osnovao je 2009. godine, sa željom da proizvede prvi električni sportski automobil u svijetu, što je i uspio.

Nedavno je osnovao i firmu "Greep Bikes" namijenjenu proizvodnji visokotehnoloških bicikala. Njegove kompanije zapošljavaju 450 radnika.

MONDO intervju sa Matom Rimcem pročitajte OVDJE...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS