• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook proneverio podatke još 540 miliona korisnika!

Autor mondo.rs

Detaljne informacije o više od 540 miliona korisnika Facebook mreže mesecima su bile javno vidljive, pokazala je istraga kompanije zadužene za bezbednost na internetu.

 Facebook proneverio podatke još 540 miliona korisnika! Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kompanija UpGuard je tokom rutinske kontrole otkrila veliko skladište podataka na neobezbeđenom serveru Amazon kompanije, koji je koristila jedna meksička firma za društvene mreže, prenosi BBC. Najveći deo informacija koje su sadržale imena, komentare, reakcije i identifikacione brojeve bio je o posetiocima stranice Cultura Colectiva.

Ta stranica saopštila je da su podaci sakupljeni iz interakcije sa korisnicima.

Privatni podaci kao što su mejl adrese i lozinke nisu bile na pomenutom serveru, jer Cultura Colectiva nema pristup takvim informacijama o korisnicima.

Facebook je saopštio da njegova pravila ne dozvoljavaju da se podaci sa te društvene mreže čuvaju u javno dostupnim bazama. Takođe, Facebook je objavio da su podaci uklonjeni sa servera.

To je, podseća BBC, poslednji u nizu incidenta vezanih za otkrivanje poverljivih i ličnih podataka kompanije Fejsbuk. Krajem marta, Facebook je objavio da su zaposleni u toj kompaniji imali pristup šiframa oko 600 miliona korisnika, a početkom aprila dokazano je da su među njima bili i korisnici iz naše zemlje, o čemu smo detaljno pisali.

U septembru prošle godine zbog bezbednosne greške procurele su informacije o 50 miliona korisnika ove društvene mreže, a početkom 2018. otkriveno je da je kompanija Kembridž Analitika sakupljala podatke miliona korisnika…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS