• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravite na piratski Microsoft Office paket

Autor mondo.rs

To vam više nije potrebno, jer su aplikacije iz Google Docs ekosistema sad sposobne i da vrše izmenu Office fajlova - i to besplatno!

Izvor: Promo/MONDO portal

Google je, praktično otklonio potrebu da bilo koji običan korisnik kupi Microsoft Office paket, jer besplatan alat Google Docs omogućava sad i izmenu (Edit) najkorišćenijih Microsoft Office fajlova. To je sad i legalan i besplatan način da uvek i svuda, bez potrebe za instalacijom Google Docs-a (jer je paket aplikacija uvek u Cloud-u dostupan kroz bilo koji pregledač interneta i na bilo kojem uređaju) svako otvara i menja Office dokumente.

Prema zvaničnom Google-u podržani su fajlovi:

- Word: .doc, .docx, .dot
- Excel: .xls, .xlsx, .xlsm (macro Excel fajlovi), .xlt i
- PowerPoint: .ppt, .pptx, .pps i .pot.

Ranije, da biste menjali dokument kreiran u Office paketu morali ste da ga konvertujete u Google Docs, a izmena, dopuna ili kolaboracija (zajednički rad na istom dokumentu) bili su vrlo bolan proces. To je sad stvar prošlosti, jer Google Docs omogućava nov nivo izmene svih nabrojanih fajlova i kolaboraciju na dokumentima u realnom vremenu.

Pročitajte i ovo: Microsoft srušio jedan od najstarijih kompjuterskih mitova!

Podršku za izmenu Word, Excel i PowerPoint dokumenata prvo će dobiti (tokom aprila) G Suite korisnici, odnosno komercijalna verzija Google Docs aplikacija, a onda će ta mogućnost biti otključana i svim korisnicima, koji ne plaćaju za Google Docs, nego i koriste kao besplatan servis.

Takođe, Google je samo par dana pre ove velike najave objavio i da će biti omogućena izmena svih Google Docs dokumenata u okviru Dropbox servisa, na svim uređajima, što je još jedna sjajna stvar.

Naravno, Office 365 i dalje ima neke od svojih prednosti u odnosu na Google Docs, ali će podrška Google Docs za izmenu Microsoft Office fajlova biti od velike pomoći svim korisnicima ovog besplatnog pandana najpopularnijem kancelarijskom paketu aplikacija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS