• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako planirate da skidate “Igru prestola“ sa torenata…

Autor mondo.rs

Prijateljski savet od nas - kao i uvek!

Torenti su loši. Ne samo za one, kojima krše autorska prava, nego i mnogim korisnicima. Znamo da je priča o torentima i "za i protiv" i "dobra i loša", ali ovog puta ćemo taj deo izostaviti. Želimo samo da vas posavetujemo o čemu da vodite računa, ako baš posegnete za “Igrom prestola“ po torent sajtovima.

Dokazano je, nismo to mi izmislili nikako, da je “Game of Thrones“ ubedljivo najpopularnije “oruđe“ za širenje malicioznog softvera među serijama putem torenata. Tokom 2018. godine, iako nije izašla nijedna nova epizoda serije, GoT je sa 17 odsto malicioznih kopija najzaraznija serija na svetu, kad su u pitanju kompjuterski virusi i malware.

Stoga je vrlo bitno da koristite samo kvalitetne torent izvore prilikom preuzimanja bilo kakvog serijskog programa, ako već to baš morate da činite. Takođe, ne smete preuzimati .EXE ili bilo koji drugi izvršni fajl, ako se radi o video materijalu. Dakle, nijedan drugi, koji nije .MP4, .AVI ili .MKV. Zaobilazite i .ZIP i .RAR datoteke, jer nema potrebe da skidate bilo što se raspakuje, jer i takvi fajlovi mogu da sadrže napade određene vrste.

Takođe, stručnjaci za onlajn bezbednost upozoravaju da su prva i poslednja epizoda svake sezone serije posebno popularne među zlonamernicima za sejanje virusa i malware-a drugog tipa.

Pamet u glavu i ne zaboravite da zima dolazi i na torente, ne samo u seriji ;)

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

***Podsećamo vas da su HBO kanali za sve korisnike mts TV-a otključani do kraja oktobra (potrebno je samo da ih aktivirate).

Official Opening Credits: Game of Thrones (HBO)
Izvor: Game of Thrones

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS