• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena druga ITivity softverska akademija

Autor mondo.ba

Svečana promocija druge generacije polaznika ITivity softverske akademije održana je u utorak u prostorijama LANACO Tehnološkog centra u Banjaluci.

 Završena druga ITivity softverska akademija Izvor: Lanaco / promo za mondo.ba

Zahvaljujući ovoj Akademiji, 23 polaznika je steklo potrebne vještine za rad u najperspektivnijoj industriji 21. vijeka, a najbolji od njih će pristupiti potpisivanju Ugovora o radu u kompaniji LANACO.

Dodjeli diploma prisustvovao je gradonačelnik Grada Banja Luka, Igor Radojičić, predstavnik ambasade SAD-a u Banjoj Luci, Čarls Blejk, predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci te brojni gosti.

„Ponosan sam što smo izgradili autentičan imidž u razvoju ljudi, koji smo otvaranjem ITivity softverske akademije institucionalno pozicionirali kao jasno definisanu bazu talenata za budućnost. Ovom akademijom, sami kreiramo neophodni kadar u društvu i prilagođavamo se daljnjem napredovanju, naročito u dobu digitalne transformacije u kome se sada nalazimo”, poručio je Nebojša Ninić, generalni menadžer kompanije LANACO.

Današnja tržišta radne snage zahtijevaju nova zanimanja i neprestano mijenjanje profila vještina, kvalifikacija i iskustva. Nedostaci vještina i njihova neprilagođenost, posebno kada je riječ o informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, često su jedan od razloga nezaposlenosti u određenim regijama i granama industrije.

Prošle godine kompanija LANACO je edukovala i zaposlila 19 akademaca prve generacije polaznika ITivity softverske akademije. I ove godine, troškove Akademije snosio je LANACO.

Konkurs za treću generaciju polaznika biće objavljen početkom maja 2019. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS