• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savitljivi ekran pokazao prve ozbiljne probleme (VIDEO)

Autor mondo.rs

Uticajni pojedinci i IT mediji naišli su na prve probleme sa savitljivim ekranom ustupljenog telefona, koji su dobili pre svih. Proizvođač sprovodi detaljnu istragu.

 Savitljivi ekran pokazao prve ozbiljne probleme (VIDEO) Izvor: MONDO portal / Samsung

Od kada su najavljeni savitljivi ekrani za telefone od tada traje i rasprava o tome da li će njihovi displeji biti zaista savitljivi bez posledica po telefon i koliko će biti otporni na oštećenja. I desilo se upravo to u šta su neki sumnjali - ekran prvog savitljivog telefona pokazao je slabosti.

Samsung je sredinom aprila uticajnim pojedincima i svetskim medijima poslao premijerne uzorke Galaxy Fold telefona, a neki od njih su prijavili da su im se ekrani deformisali, oštetili, prestali da rade na nekim delovima ili čak pukli. U pitanju su listom pouzdani i mediji sa kredibilitetom, pa mesta senzacionalizmu nema, na šta smo prvo pomislili, jer nove tehnologije uglavnom na početku prate takve “priče“. Ipak, oštećenja su i fizička i tehnička, pa je očigledno da neki isporučeni Galaxy Fold modeli zaista imaju nedostatke. Oštećenja su najčešće jasno vidljiva ulegnuća na ekranu, prekid rada na pojedinim delovima, linije različitih boja po ekranu, linija savijanja itd.

Pogledajte reakcije prvih, koji su dobili Galaxy Fold:

Galaxy Fold: The First Fold
Izvor: Samsung

Kako je naveo jedan od novinara, čiji se ekran sam od sebe oštetio, on je skinuo zaštitnu foliju pre nego što je pročitao da je ne bi trebalo uklanjati, što bi moglo biti objašnjenje za neka oštećenja, poput fizičkih, ali će proizvođač svakako morati da se pozabavi kvarovima kakvi su mrtvi delovi ekrana i linije po ekranu. Takođe, u pitanju su test primerci, odnosno uređaji pre prodajne verzije, pa je moguće da su ekrani zbog toga pokazali nedostatke, ali o tome ćemo znati više kad Samsung ispita sve i objavi zvaničan izveštaj o ovome.

The Verge je objavio da je na njihovom modelu ekran “pukao“ već posle jednog dana i da ne znaju tačno šta se desilo, ali je ekran jednostavno oštećen. Kasnije su se sa sličnim problemima javljali i drugi mediji i novinari, čiji tvitovi su brzo privukli pažnju korisnika i drugih medija. O problemima su pisali i GSMArena, PhoneArena, Engadget, TheNextWeb i drugi.

Tvitove uticajnih pojedinaca, da ne kažemo “influensera“ pogledajte na kraju.

Samsung reagovao: Detaljno ćemo sve ispitati!

Kompanija Samsung je odmah po objavljivanju izveštaja o problemu Galaxy Fold telefona objavila zvanično saopštenje u vezi s tim, koje prenosimo u celosti:

Vrlo mali broj Galaxy Fold uzoraka isporučen je medijima za testiranje. Dobili smo nekoliko negativnih izveštaja u vezi sa glavim ekranom na isporučenim uređajima. Ispitaćemo detaljno svaki od ovih uređaja pojedinačno, kako bismo utvrdili šta je u pitanju.

Mimo toga nekoliko osoba, koje su dobile uređaj na test, potvrdile su da su uklonile zaštitni sloj sa unutrašnjeg ekrana, tako ga oštećujući. Glavni ekran Galaxy-ja Fold-a sadrži gornji, zaštitni sloj, koji je strukturalni deo displeja, nanesen u svrhu zaštite od nenamernih ogrebotina. Njegovim uklanjanjem ili nanošenjem adhezivnih supstanci može da se ošteti ekran. Potrudićemo se da ova informacija bude jasno naglašena krajnjim korisnicima“.

Ipak, Samsung se nije dotakao zašto neki ekrani imaju problem sa prikazom i zašto neki modeli imaju ekran, koji je u nekom svom delu jednostavno prestao da radi. Nadamo se da će kompanija brzo rešiti problem i o tome obavestiti sve, koji očekuju odgovor.

Galaxy Fold u Srbijii: Za sada ne...

Srbija za sada nije na listi zemalja u kojoj je planirana prodaja Galaxy Fold uređaja, kao ni mnoge zemlje u našem okruženju. Da li će biti kasnije - ostaje da se vidi.

Samsung je potvrdio i da prodaja Galaxy Fold uređaja startuje 26. aprila u podržanim zemljama, bez obzira na ovaj problem.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS