• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savitljivi telefon, Galaxy Fold, odložen do daljnjeg

Autor mondo.rs

Kompanija je zvanično potvrdila da se prvi telefon sa savitljivim ekranom odlaže i da će datum nove premijere biti poznat naknadno.

 Savitljivi telefon, Galaxy Fold, odložen do daljnjeg Izvor: MONDO portal / Samsung

Samsung je i zvanično potvrdio, nakon nagađanja pojedinih svetskih IT medija tokom 22. aprila, da se Galaxy Fold, prvi savitljivi telefon, odnosno telefon sa savitljivim ekranom odlaže do daljnjeg. Samsung Galaxy Fold je trebalo da se pojavi 24. aprila u Kini i 26. aprila u SAD i Južnoj Koreji, zajedno sa još 10 zemalja na svetu, ali se premijera odlaže i njen datum će biti poznat u narednim nedeljama.

Odlaganje dolazi nakon izveštaja korisnika, koji su imali priliku da testiraju Galaxy Fold, kao i nakon pisanja medija da je do oštećenja ekrana prvog savitljivog displeja došlo usled nekoliko faktora - uklanjanja folije, zbog mehaničkih i mogućih drugih tipova oštećenja. MONDO je ranije pisao o tome, pa se podsetite, ako ranije niste čitali o Galaxy Fold problemima.

Samsung je prilikom odlaganja Galaxy Fold uređaja izdao i zvanično saopštenje, koje i ovog puta, kao što je to bio slučaj i kad su otkrivena oštećenja, prenosimo u celosti.

Nedavno smo predstavili potpuno novu kategoriju mobilnosti, pametan telefon, zasnovan na novim tehnologijama i materijalima, čiji je ekran dovoljno savitljiv (fleksibilan) da može da se savija. Ohrabreni smo ushićenjem, koje prati Galaxy Fold.

I dok su mnogi korisnici, koji su testirali Galaxy Fold, s nama podelili priče o potencijalima, koje telefon donosi, bilo je i onih, koji su nam pokazali da uređaj treba dodatno unaprediti, kako bi se obezbedilo najbolje moguće korisničko iskustvo.

Kako bismo u potpunosti uvažili sve što smo čuli od korisnika, kao i da bismo izvršili dodatne interne testove, odlučili smo da odložimo premijeru Galaxy-ja Fold-a. Plan nam je da otkrijemo nov datum premijere u nekoj od narednih nedelja.

Preliminarni rezultati inspekcije zasnovane na uočavanjima korisnika, koji su testirali Galaxy Fold, pokazuju da su problemi ekrana povezani sa gornjim i donjim delovima ekrana, u otkrivenim zonama mehanizma za savijanje tj. preklapanje. Takođe, u nekim slučajevima došlo je do umanjenja performansi ekrana nastalih unutrašnjim komponentama.

Potrudićemo se da ekran bude dodatno zaštićen. Takođe, unapredićemo navode za rukovanje ekranom i naglasiti važnost zaštitnog sloja preko ekrana, kako bi naši korisnici mogli da iskoriste sve što Galaxy Fold ima da ponudi.

Cenimo poverenje, koje nam korisnici ukazuju i ono je naš najveći prioritet. Samsung je posvećen zajedničkom radu sa korisnicima i partnerima, kako bismo vodili industriju napred. Želimo da im se zahvalimo na strpljenju i razumevanju“.

Kompanija Samsung će datum premijere saopštiti naknadno.

Domaći ogranak kompanije Samsung nije u do sada potvrdio da će se Galaxy Fold prodavati u regionu, ali Srbija i okolne zemlje svakako nisu ni bile na spisku prvih zemalja, u kojima bi se Galaxy Fold premijerno pojavio. Da li će Galaxy Fold biti najavljen i za Srbiju i/ili region s novom premijerom - ostaje nam da vidimo i da se nadamo da će biti tako.

Galaxy Fold: The First Fold
Izvor: Samsung

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS