• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google ugrađuje Huawei opciju na sve Androide (VIDEO)

Autor mondo.rs

Način upravljanja Android telefonima, koji Huawei ima na svom EMUI softveru uskoro će biti deo svakog novog Android telefona.

Ako nas pratite redovno još prilikom testa Huawei P10 telefona prvi put smo isključili fizičke Android tastere i koristili “pokrete prevlačenja“ (eng. Swipe, gestures) za navigaciju kroz menije i to kroz skener otiska prsta. Do tada to je bilo nezamislivo i potpuno nova stvar. Kasnije je došao Huawei P20 i unapređeno je upravljanje pokretima putem ekrana, da bi Huawei Mate 20 doneo potpuno uobličeno upravljanje pokretima kroz redizajniran EMUI 9.0, baziran na Android Pie 9.0 softveru.

Danas, kad je najavljen Android Q BETA 3 jasno je da je Google preuzeo od Huawei EMUI-ja način na kojim ćemo upravljati svim telefonima od ove verzije softvera nadalje.

Google je prihvatio da se umesto strelice ili koraka unazad koristi “swipe“ pokret od bočne ivice ekrana ka unutrašnjosti - stavite prst na desnu ivicu ekrana i povucite ka sredini ekrana držeći prst na ekranu i vratićete se korak unazad. Uradite isto s leve ivice ka centru i eto vas na prethodnom koraku, meniju, stranici… Zapravo uradite to na bilo kom delu bočne leve i desne ivice, kad je telefon položenog ili uspravnog ekrana i dobićete isto.

Povlačenje od ivice ekrana ka njegovoj sredini funkcioniše kao korak unazad u menijima, ali i aplikacijama i igrama. Ono što će Google još morati da sredi za levoruke korisnike jeste kako da se levom rukom vrate unazad, a da ne pozovu bočni meni, koji se na isti način izvlači s leve strane (sve Google aplikacije, Twitter i mnoge druge).

Pročitajte i ovo:  Pixel 3a i Pixel 3a XL su super, ali - da li će u Srbiju?!

Lepo je videti da Google prihvata dobra rešenja drugih partnerskih kompanija i ne izmišlja nešto novo što bi samo uvelo nepotrebnu konfuziju.

Google je na Google I/O 2019 konferenciji predstavio još mnogo zanimljivih stvari, a mi smo ih sve predstavili vama, pa se pobrinite da vidite šta sve to stiže na vaše Android telefone tokom narednog perioda.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS