• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta to radi Motorola - neverovatan izbor svega! (FOTO)

Autor mondo.rs

Novi Motorola One model nosiće ime One Vision i Motorola je očigledno imala potpuno drugu viziju u odnosu na svačije pretpostavke o novom modelu.

 Šta to radi Motorola - neverovatan izbor svega! (FOTO) Izvor: MONDO portal / Motorola

Motorola One je dobar telefon, koji je napravio dobre rezultate i kod nas - verujemo da je zbog toga Motorola broj tri na srpskom tržištu.

Ipak, Motorola One nije ispunila sva očekivanja, bez obzira na dobro izvedene kompromise, pa će naslednik imati teži zadatak da se dokaže, posebno u domenu uloženo-dobijeno u cenovnoj klasi od oko 300 evra, koja je nikad natrpanija.

Model naslednik je Motorola One Vision i to je jedan od najzanimljivijih telefona, ako je suditi po procurelim informacijama, koje nisu potvrđene. Novo ime krije mnogo više od onoga što je bila vaša ili naša vizija naslednika Android One telefona. Prvo što upada u oči je izbor boja - plava i braon. Bela i crna su, kao izbor najvećeg broja korisnika ostale na starom modelu, pa će korisnici od sredine godine imati izbor mnogo modernijih boja.

Drugo, Motorola je odabrala iznenađujuć čipset - Samsung Exynos! Da, radi se o modelu Exynos 7 Octa, Octa-core, 2300 MHz, koji se nalazi još i u nekim novim Galaxy A uređajima.

Treće, ekran je dobio masivnu nadogradnju - 6.3 inča u 21:9 odnosu strana sa rezolucijom od 1.08 x 2.052 piksela, uz selfi kameru, koja je smeštena u gornji, levi deo ekrana i to u rupu, umesto dosadašnjeg “notch“-a.

Četvrto veliko iznenađenje je još masivnije unapređena kamera - f/1.7 primarna kamera rezolucije 48 megapiksela, (Sony izrada) sa optičkom stabilizacijom kadra (OIS) i Night Vision modom, koji bi trebalo da napravi promenu što se noćnog moda tiče u ovoj cenovnoj klasi. Kamera je sposobna da snima video u 4K formatu (tu je snaga Exynos-a zaslužna najviše) sa 30, a u Full HD modu sa čak 60 fps-a.

Ostale karakteristike su manje-više uobičajene, mada će korisnicima po nešto višoj ceni biti ponuđene jače karakteristike od pomenutih: 4 GB RAM, od 64 GB memorije, microSD podrška, Dual SIM, Bluetooth v5.0, Dual Wi-Fi, 3.5 mm audio priključak i baterija kapaciteta 3.500 mAh sa brzim punjenjem.

Nema reči o mogućoj otpornosti na vodu ili neki drugi spoljni uticaj, stereo zvuku ili softveru, mada verujemo da bi Android Pie 9.0 morao da bude izabran za Motorola One Vision debi.

Android One podrška b trebalo da donese najmanje dve velike Android nadogradnje (makar Android Q (Android 10) i sledeći), kao i mesečne Google bezbednosne i druge zakrpe (što, ruku na srce Motorola i Google nisu ispunili do kraja na prvom One modelu, koji još uvek kaska po pitanju nadogradnji za svim drugim Android One modelima).

Motorola One Vision trebalo bi da košta između 300 i 400 evra, u zavisnosti od konfiguracije hardvera i verujemo da će se prodavati i kod nas u nekoj od opcija. Ovog puta Motorola One Vision imaće na nekim tržištima žestoku konkurenciju u vidu Pixel 3a telefona, koji koštaju 399 dolara, a za taj nova nude do sada najbolje opcije u toj cenovnoj klasi.

Kako vam se čini Motorola One Vision - zadovoljni mogućim karakteristikama?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS