• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei otpustio Amerikance, poslao ih kućama

Autor mondo.rs

Milo za drago, reklo bi se…

 Huawei otpustio Amerikance, poslao ih kućama Izvor: Marko Čavić, MONDO portal.

Huawei je, navodno poslao kući Amerikance, koji su radili u njegovim predstavništvima i razvojnim sektorima iz različitih oblasti telekomunikacija u Kini.

Britanski Fajnenšel Tajms piše da je tehnološki gigant Huawei naložio zaposlenima da otkažu tehničke sastanke sa njihovim američkim kontaktima i da je poslao kući veliki broj Amerikanaca, koji su radili u sedištu kompanije u Kini. Ovi potezi kompanije dolaze usled eskalacije američko-kineskih tenzija vezanih za trgovinu i tehnologiju u kojoj je Huawei postao glavna meta, piše FT, a prenosi agencija AP.

List navodi da je Huawei-jev glavni strateg za dizajn, Dang Venšuan, rekao da su američki državljani, koji rade u odeljenju za "Istraživanje i razvoj" repatrirani pre dve sedmice, nakon što je ova kompanija zajedno sa njenih 68 podružnica stavljena na "crnu listu" SAD i dobila zabranu poslovanja sa američkim firmama.

U tekstu se dodaje da je radionica, koja se odvijala u to vreme, "naprasno završena, a američki predstavnici zamoljeni da sklone svoje laptopove, da ih isključe sa mreže i da napuste prostorije kompanije Huawei". FT je naveo, pozivajući se na izjavu Danga, da će Huawei, takođe ograničiti interakcije između svojih zaposlenih i američkih državljana.

Kompanija Huawei za sada nije komentarisala ovu vest niti se moglo čuti nešto od zaposlenih, koji su otpušteni, ali pratimo redovno “Istina i Laž Huawei“ link i znaćemo na vreme da li je ovo tačno ili ne.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS