• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google kuka: Vratite Huawei, izgubićemo svi

Autor mondo.rs

Kompanija Google smatra da odsecanje Huawei-ja iz Android ekosistema predstavlja pravu pretnju ne samo za Android i Huawei, nego i za američku bezbednost.

 Google kuka: Vratite Huawei, izgubićemo svi Izvor: MONDO portal / Huawei

Ako Android postane razuđeniji i Huawei bude prinuđen da napravi sopstveni OS - izgubiće svi, smatra kompanija Google, a objavio je The Verge.

Navodno, ako je verovati dobro upućenim izvorima lista Financial Times, Google američkim političarima i Trampovoj administracija pokušava da objasni i uveri ih da će odsecanje Huawei kompanije iz Android ekosistema imati loše posledice po američku bezbednost. Izvor tvrdi da kompanija Google smatra da je Huawei prinuđen da radi na novoj verziji Android operativnog sistema, koji će biti svojevrsni hibrid sadašnjeg i da će biti daleko veća pretnja po američku bezbednost, nego što je sad.

Komentari na insistiranje Google kompanije da se Huawei vrati u igru uglavnom idu u pravcu da je američka kompanija uplašena da će ona biti jedan od najvećih gubitnika u ovoj priči. Koliko je to zaista važno Trampovoj administraciji - saznaćemo uskoro

MONDO MobIT

Ovo, iako deluje ishitreno, možda ima smisla, objašnjava The Verge, jer postoji mogućnost da će takav Android hibrid zaista možda biti manje siguran, nego što je Android sada. Takođe, Huawei navodno ima plan da vrlo brzo predstavi svoj OS, čije su navodne slike upravo procurele, a za to je, opet navodno, angažovao preko 10.000 različitih inženjera, koji rade danonoćno na ovom zadatku - da proizvedu ili završe potpuno funkcionalan operativni sistem, koji će biti konkurenta Android-u, ali i razlog da korisnici ostanu uz Huawei.

Da li će Google zaista ubediti bilo koga pričom, koju je preneo američki finansijski dnevnik saznaćemo uskoro, jer Huawei ima vremena do 19. avgusta, do kada mu važi produžena licenca za Android, da sredi stvari i vrati ih kakve su bile ili predstavi svoj OS.

Šta vi mislite da će se desiti?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS