• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možda je sve što vam treba ovaj telefon za 99 evra?

Autor mondo.rs

Ima 32 GB memorije i microSD, 3 GB RAM, dobar ekran, solidne kamere, pouzdan čipset i izmenjive maske, koje možete da menjate kad god poželite! Dovoljno za vas?

 Možda je sve što vam treba ovaj telefon za 99 evra? Izvor: MONDO / HMD Global / Nokia

Sofisticirane funkcije za fotografisanje pri slabom osvetljenju, koje pokreće veštačka inteligencija, otključavanje prepoznavanjem lica, Google Assistant dostupan samo jednim pritiskom dugmeta i obećanje o Android-u koji vremenom postaje sve bolji. Ukratko, to je nova Nokia, nazvana Nokia 2.2.

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je Nokia 2.2 telefon. Nokia 2.2 je prvi Nokia pametni telefon druge serije, koji je deo Android One programa, donoseći najnovije Android okruženje na ekranu dijagonale 5,7 inča, koji ima diskretan tzv. “selfie-notch“. Ovaj model se isporučuje sa Android 9 Pie sistemom i spreman je za Android Q, što znači da će tokom dve godine dobijati ažuriranja operativnog sistema i tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja, obezbeđujući korisnicima pristup poslednjim Android inovacijama.

Nokia 2.2 beleži (za svoj cenovni rang, to ne ispuštajte nikako iz vida) detaljne fotografije čak i u uslovima slabe osvetljenosti uz pomoć opcija fotografisanja, koje su podržane tehnologijom veštačke inteligencije. Korišćenjem naprednih algoritama, kamera istovremeno beleži više fotografija i spaja ih u jednu svetliju fotografiju sa izraženijim bojama i većim dinamičkim opsegom. HDR fotografija beleži jarke boje sa većim dinamičkim opsegom na svakom snimku. Svaka fotografija može biti posebna uz opcije u aplikaciji Google slike, kao što su Colour Pop, Colourise i Beautify, koje sređuje i prilafođava veštačka inteligencija. Kamera je rezolucije 13 MPx (f/2.2, 1/3", 1.12µm, autofokus), dok je prednja kamera rezolucije pet megapiksela.

#GetAhead with advanced AI with the new Nokia 2.2.
Izvor: Nokia Mobile

Osim ovoga, korisnicima su dostupni i najnoviji tehnološki trendovi kao što su funkcija otključavanja prepoznavanjem lica i Google objektiv.

Nokia 2.2 je jedan od prvih telefona u svojoj kategoriji, koji dolazi sa funkcijom biometrijskog otključavanja prepoznavanjem lica, koja omogućava jednostavno otključavanje telefona. Za razliku od ostalih telefona istog cenovnog ranga, napredno otključavanje prepoznavanjem lica, koje pokreće veštačka inteligencija koristi algoritme mašinskog i tzv. dubinskog učenja i detekciju “živosti“ za precizno i bezbedno iskustvo. Google objektiv omogućava korisnicima da pretraže sve što ih zanima. Dovoljno je da usmere objektiv kamere na objekat koji ih interesuje kako bi dobili dodatne informacije o njemu.

Nokia 2.2, takođe nudi najnovije trendove kad je reč o dizajnu ekrana, uz displej od ivice do ivice, koji sadrži diskretni selfie-notch. HD+ ekran od ivice do ivice dijagonale 5,71 inč omogućava lako korišćenje jednom rukom. PPI ekrana je čak oko 300, što je vrlo dobro za ovu kategoriju, a na raspolaganju korisnicima je i Always-on display. Nokia 2.2 telefon pokreće četvorojezgarni MediaTek A22 CPU čipset (Quad-core 2.0 GHz Cortex-A53), koji je dizajniran da omogući optimizaciju baterije. Ovaj model pruža šansu korisnicima da se izraze, uz promenljive Nokia Xpress-on maske. Za izradu maski korišćena je nano tehnologija koja omogućava vrhunski izgled u raznovrsnim bojama. Nokia Xpress-on maske se jednostavno menjaju i dostupne su u roze, plavoj i zelenoj boji.

Ovaj model je još jedan u ponudi HMD Global kompanije, koji korisnicima pruža ono najbolje od Google Assistant-a sa namenskim dugmetom. Izdajte naredbe, obavljajte pozive i dobijte odgovore na vaša pitanja brže nego ikada ranije. Pristupite Google Assistant-u jednostavnim pritiskom na taster, a dugim pritiskom na taster postavljajte složenije upite.

Nova Nokia nudi pristup opcijama Digitalnog blagostanja kao što su tajmer za aplikacije, režime Smanjenje osvetljenosti ekrana i Ne uznemiravaj. Korisnici imaju mogućnost da prate upotrebu korišćenja uređaja i isključe sve što ih prekida kada žele da se odmore. Druge opcije kao što su Slices i Akcije aplikacija predviđaju vaš naredni korak i omogućavaju da brže obavljate svaki sledeći zadatak. Osim toga, funkcija Prilagodljive baterije ograničava korišćenje baterije na aplikacije koje ne koristite često. Baterija je kapaciteta 3.000 mAh, a od ostalih hardverskih karakteristika izdvajamo do 32 GB memorije proširive microSD karticama, do 3 GB RAM-a, Bluetooth v4.2, Wi-Fi, GPS, FM radio i Dual SIM podršku.

Nokia 2.2 telefon je dostupan u boji čelika i volfram crnoj boji po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 99 evra. Uskoro ga očekujemo i u Srbiji i regionu, u slobodnoj i prodaji kod operatora.

#GetAhead with the first unboxing of Nokia 2.2
Izvor: Nokia Mobile

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS