• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko poboljšanje Galaxy kamere: Stigla NOĆ (FOTO)

Autor mondo.rs

Ono što smo čekali, Samsung je dodao na Note 9 - Noćni mod kamere (i još drugih poboljšanja).

 Veliko poboljšanje Galaxy kamere: Stigla NOĆ (FOTO) Izvor: MONDO portal

Jedna od zamerki, koja se Samsung kompaniji često upućuje prilikom testiranja telefona je kvalitet fotografija i snimaka u noćnim uslovima. “Dobra je kamera, ali ima i boljih“ je rečenica, koju ćete naći u većini testova Samsung telefona, što jeste činjenica. Dobra stvar je što kompanija iz Južne Koreje radi, i to rekli bismo naporno, na unapređenju kamere svih telefona, pa tako nakon Galaxy S8 i Galaxy S9 model na red stiže i Note 9 telefon.

Samsung Galaxy Note 9 je već dobio ažuriranje kamere, jedno veće, u poslednjih nekoliko meseci, ali se ono ticalo prednje kamere i aktivacije šireg kadra fotografisanja selfija, a ovo se tiče glavne kamere i Noćnog moda.

Ažuriranje oznake N960FXXU3CSF9, koje ima oko 705 megabajta, stiglo je i u Srbiju i sa sobom donosi sledeća poboljšanja:

- Noćni mod pravi kvalitetnije fotografije s više detalja u mračnim uslovima, manje šuma i boljeg kontrasta
- QR čitač je ugrađen direktno u aplikaciju kamere
- Nova animacija tokom punjenja
- Google zakrpa i ispravke za jun mesec.

Noćni mod se u Samsung izvedbi zove NOĆ i smešten je skroz ulevo na klizaču opcija kamere. Tokom korišćenja Noćnog moda potrebno je držati telefon mirnim i ne pomerati ga dok na ekranu na vidite poruku Čuva se. Između okidanja i ove poruke prođe i do pet sekundi, u zavisnosti od toga koliko je mračno mesto fotografisanja, pa budite spremni da svoj Note 9 držite stabilnim. Tokom noćnog fotkanja ne radi AI opcija za detekciju prljavog stakla, treptaja ili nekvalitetne fotografije, pa to sve proverite sami pre ili nakon fotografisanja.

U galeriji se nalazi i prva slika napravljena Note 9 Noćnim modom u prostoriji, koja je zamračena roletnama, koje nisu spuštene u potpunosti - razmak između letvica roletni dozvoljava vrlo maloj količini svetla da dopre u sobu. Na prvi pogled se vidi da je Samsung uradio dobar posao, što nam pokazuje dobro izoštrena fotografija celom površinom, jasnih boja, dobrog kontrasta i sa finim prelazima između objekata. Da vidljivi su artefakti (plava stolica), ali to je u sasvim pristojnom nivou i nismo ni očekivali da ih ne bude. Sve u svemu prvi test je odličan pokazatelj velikog napretka, a za ostale detalje sačekajte naš test NOĆNOG MODA, koji će biti objavljen uskoro.

Isprobajte NOĆ i na svom Note 9 telefonu i pošaljite nam utiske!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS