• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slušalica telefona ide u penziju (FOTO)

Autor mondo.rs

Umesto hardverske slušalice novi telefoni će, zbog uštede prostora, imati tehnologiju za prenos zvuka preko ekrana mobilnog.

 Slušalica telefona ide u penziju (FOTO) Izvor: Promo/Sony Mobile

Ako je verovati dežurnom IT tasteru, koji se krije iza Twitter profila Ice Universe, čije su dosadašnje prognoze uglavnom bile tačne, Samsung Galaxy Note 10 je sledeći telefon, koji će izbaciti i ulaz za slušalice od 3.5 mm i slušalicu, odnosno gornji zvučnik telefona. Hardver će zameniti SoD, odnosno Sound on Display tehnologija, koja se već nalazi na nekim telefonima - Huawei P30 Pro i LG G8 ThinQ.

Zbog gotovo nepostojećih ivica na ekranu gore dizajneri i inženjeri su prinuđeni da uklone hardver, kako bi omogućili mesto za druge komponente. Kako mobilni telefon ne vredi ništa bez mikrofona i slušalice, jasno je da je slušalica nekako morala da bude nadomešćena. To je omogućeno korišćenjem Sound on Display tehnologije, odnosno prenosom zvuka preko ekrana i emuliranjem virtuelnog zvučnika.

S obzirom na to da već neko vreme koristimo Huawei P30 Pro sa istom tehnologijom, ali nazvanu Acoustic Display, možemo da potvrdimo da razlike u kvalitetu ili jasnoći tj. glasnoći zvuka nema u odnosu na klasičnu slušalicu. Potrebno je samo staviti uvo na pravo mesto na ekran i tokom telefoniranja nema baš nikakvih problema.

Što se Samsung kompanije tiče, oba nova Note 10 modela, običan i Pro, imaće SoD tehnologiju, a GSMArena navodi da uvek postoji šansa da nas Samsung iznenadi i nekako ubaci i običnu slušalicu na Note 10, iako po izgledu ekrana i dosadašnjim renderima - slušalice gore nema na vidiku..

Šta je istina - videćemo već 7. avgusta.

Samsung Galaxy Note 10 Pro: 360 renders [EXCLUSIVE]
Izvor: PriceBaba

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS