• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PORUKA IZ BOCE: Ažurirali SVE telefone na Android Pie!

Autor mondo.rs

Ako vam je stalo da vam telefon bude uvek ažuriran na nov softver - izbor je samo jedan!

 PORUKA IZ BOCE: Ažurirali SVE telefone na Android Pie! Izvor: MONDO / Marko Čavić

Ono što bi trebalo da bude karakteristika svakog Android proizvođača sad je privilegija samo jednog - HMD Global. Ova kompanija, koja je praktično dom Nokia telefona, ispunila je svoje obećanje dato pre nekoliko meseci i ažuriranjem Nokia 1 telefona zaokružila krug nadogradnje i korisnicima ponudila Android 9.0 Pie za svaki model iz ponude.

To je, složićete se, rezultat vredan poštovanja!

Po statistici, HMD Global je tokom 2018. i 2019. godine korisnicima isporučio preko 300 Android nadogradnji, uključujući bezbednosna Google ažuriranja i nove verzije Android operativnog sistema. Takođe, po tvrdnji finske kompanije, ažuriranja su u proseku stizala dvostruko brže, nego što je to slučaj sa drugim proizvođačima telefona iz Android ekosistema.

To je, sve zajedno, omogućilo da životni vek telefona bude duži, što se korisnika tiče, jer Nokia telefoni nastavljaju tradiciju sjajno izrađenih uređaja, kao i da Nokia telefoni vremenom postanu sve bolji, jer sa svakim novim ažuriranjem stizale su i neke funkcije, koje ranije nisu bile dostupne.

Na ovaj način HMD Global ne stavlja akcenat samo na hardver i specifikacije, koji jesu neosporno važni, nego na softver, koji telefon čini izdržljivijim i aktuelnijim u svakom smislu, uz podsećanje da svaki Nokia telefon dobija najmanje dve godine ažuriranja operativnog sistema i tri godine bezbednosnih zakrpa, koje isporučuje kompanija Google.

Ovih par redova iznad HMD Global nam je dostavio u staklenoj boci, na papiru uvezanim koncem, koji na simboličan način oživljava njihovo Android obećanje i spaja ga sa tradicijom Nokia telefona - originalnošću i težnjom da budu drugačiji od drugih.

I za kraj vas podsećamo da na odabranim Nokia telefonima postoji mogućnost testiranja najnovijeg Android Q operativnog sistema.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS