• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amazon pod istragom zbog zloupotrebe podataka!

Autor mondo.rs

Evropska komisija objavila da će istraga utvrditi da li je kompanija Džefa Bezosa zloupotrebila podatake prodavaca kako bi ih NATERALA da budu na njihovoj platformi!

Evropska komisija objavila je da je pokrenula istragu protiv kompanije Amazon zbog mogućeg kršenja anti-monopolskih pravila na teritoriji Evrope.

Tehnološke kompanije već dugo su pod lupom evropskih organa, a Facebook i Google kažnjeni su ogromnim svotama u poslednjih nekoliko meseci. Sada, neka se spremi Amazon!

Istraga će ispitati na koji način Amazon prikuplja i koristi podatke. Problem je, prenosi portal "Android headlines", u činjenici da je Amazon i prodavac, i tržište za sebe.

Amazon, navodno, koristi podatke prikupljene od prodavaca u nastojanju da stekne prednost u odnosu na upravo te prodavce, koji svoje proizvode plasiraju na njihovoj platformi. Krajnji cilj je da Amazon natera kompanije da proizvode prodaju na njihovoj platformi, umesto na sopstvenim sajtovima, čime Amazon dobija udeo prihoda od prodaje.

"Na osnovu preliminarnih informacija dobijenih istragom, ustanovljeno je da Amazon koristi osetljive podatke o prodavcima, njihovim proizvodima i transakcijama kako bi povećao svoju konkurentnost," saopštila je Evropska komisija.

Ukoliko komisija utvrdi da Amazon jeste prekršio anti-monopolistička pravila, kazna bi mogla da iznosi do deset odsto globalnog prihoda kompanije. Amazon je, inače, prošle godine prijavio prodajni prihod od 232 milijarde dolara.

Šta vi mislite, da li je Amazon prekršio pravila i zaslužuje kaznu? 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS