• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže smartfon zvezda za svega 150 evra

Autor mondo.rs

Pogledajte novi model čuvenog proizvođača iz Čikaga, koji košta svega 150 evra.

 Stiže smartfon zvezda za svega 150 evra Izvor: MONDO / Motorola

Nedavno smo razgovarali sa Vladimirom Ostojićem, direktorom Motorola kompanije za ovaj deo sveta, koji nam je obećao neke novosti u Moto E seriji, između ostalih. Rečeno - učinjeno i danas imamo priliku da vam predstavimo nov model u Moto E seriji - Motorola Moto E6.

Preporučena maloprodajna cena za region SAD i Kanade je 150 dolara, dok bi telefon, prema izveštajima različitih IT medija u našem delu sveta trebalo da košta oko 150 evra. Da li će ta cena biti i kod nas, moraćemo da sačekamo s potvrdom, ali je Moto E6 svakako vrlo zanimljiv telefon kad se posmatra uloženo i dobijeno.

Kućište je izrađeno od reljefaste polikarbonatne plastike, sa podnošljivo velikim ivicama oko HD+ ekrana dijagonale 5,5 inča. To je nešto manje, nego Moto E5 telefoni prošle sezone (5,7 inča), ali je kvalitet unapređen i ovaj ekran sad nosi naziv Max Vision i ima odnos stranica 18:9.

Za pogon je Motorola odabrala Snapdragon 435 čipset, koji je dovoljno dobar da neometano “tera“ i YouTube i Messenger ili Facebook i Instagram aplikacije bez štucanja, a znamo da je sposoban i da izgura prilično kvalitetno Brawl Stars igru, koja je vrlo popularna među mlađim korisnicima (mada i Tetris radi super, za vas starije ;) da se niko ne naljuti). Tu je 2 GB RAM i 16 GB memorije sa microSD podrškom i sa dva ulaza za SIM kartice.

Kamera pozadi ima 13 megapiksela i AI opcije, uključujući i neke prepoznatljive Moto modove rada, kakvi su Color Spot ili Portrait. Tu je i blic, a sa prednje strane je kamera za selfije rezolucije pet megapiksela. Obe kamere snimaju 720p i 1.080p video materijal, a moguće ih je koristiti i sa Google Lens softverom za dodatne opcije i kreativnije slikanje.

Baterija je kapaciteta 3.000 mAh i verovali ili ne - izmenjiva je. Prema Motorola testiranjima, uz Android Pie sistem, baterija je sposobna da izgura više od jednog dana bez punjača, a za olakšanu upotrebu korisnici će imati i prepoznatljive Moto pokrete: Moto Actions i Moto Display, koji omogućava kontrolisanje telefona samo jednim dugmetom.

Na poleđini Moto E6 našao se skener otiska prsta, telefon nema IP oznaku, ali je otporan na kišu i prskanje vodom (P2i sertifikat), a za povezivanje koriste se microUSB (i punjenje), Bluetooth v4.2, Wi-Fi i do 4G, odnosno LTE veze.

Za dostupnost i cenu u Srbiji i regionu pratite nas u daljim vestima, koje ćemo objaviti naknadno.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Say hello to a new moto e⁶
Izvor: Motorola

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS