• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

P smart Z: Veliki iskorak u klasi povoljnih telefona

Autor mondo.rs

Upoznajte autentični telefon bez okvira, sa iskačućom slajder kamerom i Full HD displejom, po povoljnoj ceni. Huawei P smart Z od danas je dostupan na našem tržištu!

 P smart Z: Veliki iskorak u klasi povoljnih telefona Izvor: MONDO / Huawei

Huawei P smart Z opremljen je Kirin 710F čipsetom, visokih performansi i malom potrošnjom energije, kao i inteligentnim EMUI 9 korisničkim okruženjem.

Upadljivi, privlačni FullView displej od 6,59 inča

Otkada su po prvi put osmišljeni pametni telefoni sa ekranom, koji potpuno prekriva njihovu prednju stranu, desilo se nekoliko inovacija u dizajnu koje su omogućile da ova ideja postane stvarnost. Ipak, većina telefona, koji trenutno poseduju tzv. “ekran bez okvira“ sadrži ekrane sa rupicom ili notch-om, što potkopava princip besprekorne, netaknute površine ekrana. Kompanija Huawei je modelom Huawei P smart Z iskoračila i osmislila ekran potpuno svega toga.

Premeštanjem prednje kamere, ulaza za slušalice i senzora za osvetljenje ambijenta, na modelu Huawei P smart Z postigao se elegantan odnos dužina stranica ekrana od 19,5:9. Pri gledanju video snimaka ili igranju igara, korisnik može da iskoristi baš celu površinu ekrana za sadržaj.

Ekran je dijagonale 6,59 inča, koji pokriva više od 91 % prednje strane telefona.

Uz 2.340 x 1080 Full rezoluciju i gustinu piksela od 391 PPI ne bi trebalo da bude nikakvih problema sa oštrinom sadržaja, a zahvaljujući IPS matrici ni sa čitljivošću ili osvetljenjem u bilo kojem trenutku. Opseg prikaza boja od 85 % stvara bogatu i razigranu “vizuelnu tapiseriju“ (kako to Huawei voli da naglasi). Huawei P smart Z opremljen je i naprednim Eye Comfort režimom rada, koji ne propušta plavo svetlo, radi smanjenja naprezanja i zamora očiju. Ova funkcija je prošla rigorozne testove za foto-biološku bezbednost i dobila TÜV Rheinland sertifikat.

Slajder iskačuće sočivo kamere

Ekran koji pokriva veći deo prednje strane telefona Huawei P smart Z je posledica inovativne pop-up kamere rezolucije 16 MPx. Tokom normalnog korišćenja kamera je skrivena unutar kućišta telefona. Kad se aktivira prednja kamera, na primer prilikom slikanja selfija, ona se automatski pojavljuje iznad ekrana, poput periskopa na podmornici. Ovaj futuristički dizajn elegantno rešava pitanje pozicioniranja prednje kamere i istovremeno proširuje opseg vidljivosti na ekranu.

Pop-up sočivo pokreće motor i uređaj za podizanje, koje je kompanija Huawei razvila samostalno. Kameri je potrebna samo sekunda za se pojavi i da se ponovo uvuče, što znači da se ne radi samo o tehnološkoj zanimljivosti, već i o ekstremno funkcionalnom alatu.

Huawei je primenio stroga i detaljna testiranja pouzdanosti, ne bi li osigurao da prednje sočivo nastavi da se kreće neometano čak i nakon više godina intenzivnog korišćenja. Testovi potvrđuju da slajder kamere mogu da izdrže 100.000 pomeranja bez ikakvih oštećenja. Takođe, ovaj inovativni telefon poseduje i inteligentnu zaštitu od ispuštanja, koja automatski detektuje da se telefon nalazi u slobodnom padu i uvlači kameru koliko god je to moguće. Dobra stvar je da znate da čak i ako se desi da izvršite nekakav nagli pritisak na kameru ona će verovatno biti u stanju da ga izdrži, jer testovi potvrđuju da su dve ovakve izvučene kamere uspele bez deformacije da drže policu sa knjigama težine čak 15 kilograma!

Fotografija unapređena veštačkom inteligencijom

Prednja kamera telefona Huawei P smart Z koristi veštačku inteligenciju da automatski prepozna osam uobičajenih scena za fotografiju, uključujući: plavo nebo, zelenilo, zatvoreni prostor i pejzaže pokrivene snegom. Kamera sa 1.0 µm veličinom piksela i otvorom blende od f/2,2 i pomoću AI opcije prilagođava osvetljenje i pozadinu pri slikanju portreta, pružajući im prirodniji i bolji izgled.

Prednja kamera, takođe poseduje unapređenu AI tehnologiju pozadinskog osvetljenja, AI algoritam za prirodno ulepšavanje lica i 3D efekte za osvetljavanje portreta. Efekti osvetljenja i ulepšavanja se mogu podesiti prema željama i karakteristikama korisnika.

Huawei P smart Z poseduje dvostruku zadnju kameru rezolucije 16 MPx + 2 MPx. Primarna kamera od 16 MPx se odlikuje sastavom 6P (plastični niz šest sočiva) dizajnom, koji hvata više fotona, unapređujući jasnoću slike, kontrast i reprodukuje čak i detalje minimalne veličine. Otvor blende primarne kamere od f/1,8 obećava dosta dobre performanse, jer prima 50 % više svetla u odnosu na otvor od f/2,2, uz brže fokusiranje i bolju kontrolu šuma. Senzor od 2 MPx pomaže primarnoj kameri u stvaranju tzv. efektu dubine polja nalik onoj u stvarnosti, čime ovaj uređaj, koji staje u dlan dobija mogućnost kvalitetnijeg fotografisanja.

Moćan, efikasan, elegantan i pouzdan

Huawei P smart Z je opremljen novim, pojačanim čipsetom Kirin 710F, izrađenim u procesu od 12 nanometara, sa arhitekturom osam jezgara, zarad pružanja visokih performansi i maksimalne energetske efikasnosti. U poređenju sa čipsetom prethodne generacije, CPU performanse jednog niza su 75 % bolje, performanse više nizova su 68 % bolje, dok je energetska efikasnost GPU jedinice duplirana. Ukupne performanse su 30 % bolje, dok je potrošnja energije, zapravo 30 % niža!

Baterija kapaciteta od 4.000 mAh je među vodećim na tržištu. Savršeno se uklapa u rad čipseta Kirin 710F, jer zajedno omogućavaju optimalnu energetsku efikasnost, dostojnu telefona sa raznolikim i energetski zahtevnim opcijama. Operativni sistem Android 9.0 Pie i korisničko okruženje EMUI 9 se odlikuju najnovijim tehnologijama F2FS 2.0 i EROFS, koje brišu cache memoriju i fragmente iz sistema, povećavajući raspoloživ prostor memorije i omogućavajući telefonu da radi duže bez ikakvih zastoja.

Huawei P smart Z pametni telefon je dostupan u bojama crnoj, plavoj i zelenoj boji, po ceni od 32.999 RSD, a u prodaji se može naći već od 1. avgusta. Telefon će biti i u ponudi domaćih operatora, a ako vas zanima cena u evrima - to je tačno 280!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

HUAWEI P smart Z
Izvor: Huawei Mobile Srbija

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS