• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Samsung-u profit pao za više od 56 odsto

Autor mondo.rs

Prodaja telefona je porasla, ali su čipovi, kao jedan od primarnih biznisa kompanije podbacili zbog niza činilaca na smartfon i drugim tržištima

 Zašto je Samsung-u profit pao za više od 56 odsto Izvor: MONDO / Samsung

Operativna dobit kompanije Samsung smanjena je za 56 odsto u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, kao posledica lošijih performansi u ključnom poslovanju sa čipovima.

Takvi rezultati posledica su i šire krize u toj industriji, prouzrokovane prvenstveno američko-kineskim trgovinskim ratom, ocenjuje agencija Rojters. Operativni profit Samsung-a je u tri meseca zaključno sa junom iznosio 6.600 milijardi korejskih vona (5,6 milijardi dolara), što je za 56 odsto manje u odnosu na dobit od 14.870 milijardi vona iz istog perioda prošle godine.

Iz kompanije je saopšteno da je nastavljeno usporavanje i pad cena na tržištu memorijskih čipova "uprkos ograničenom oporavku tražnje". "Kompanija je suočena sa izazovima koji proističu ne samo iz neizvesnosti u određenim poslovnim segmentima, već i iz promena u globalnom makroekonomskom okruženju", navodi se u saopštenju.

Samsung se suočava i sa potencijalnim poremećajima u poslu sa čipovima zbog trgovinskog spora između Seula i Tokija. Naime, Japan je nedavno uveo izvozna ograničenja na pojedine industrijske materijale, koji su Seulu neophodni za proizvodnju poluprovodnika i ekrana.

Iz Samsung-a su, takođe, najavili da će se fokusirati na lansiranje novih proizvoda u trećem kvartalu, među kojima je i njihov prvi sklopivi smartfon sa fleksibilnim ekranom, Galaxy Fold.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS