• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugašen jedan od najpoznatijih internet foruma, 8chan

Autor mondo.rs

Nakon niza svakakvih ispada, koji su sve samo ne prihvatljivi, forum 8chan je isključen sa interneta.

 8chan forum ugašen Izvor: MONDO / 8chan
Izvor: MONDO / 8chan

Veb servis kompanija Voxility zabranila je dalji rad sajtu i forumu 8chan, koji neki mediji nazivaju ekstremističkim, isključivši mu sve servere i svaki vid podrške, kao i Epik host kompaniji, koja je bila u vezi s tim forumom, a iznajmljivala je prostor od Voxility kompanije.

Epik host je počeo saradnju sa 8chan forumom danas, 5. avgusta, nakon što je kompanija Cloudflare, takođe otkazala svaku delatnost i pružanje usluga tom sajtu.

Cloudflare je odbio da nastavi saradnju sa forumom 8chan, poznatim po različitim ekstremnim ispadima i raspirivanju “hejta“, kako se to danas popularno kaže na internetu, među kojima je najnoviji u vezi sa masovnim ubistvima u pucnjavama u SAD. Navodno, ova kompanija je otkrila da je jedan od ubica bio inspirisan sadržajem, koji je pronašao na 8chan forumu, objavila je kompanija i navela da je nakon toga pucnjava bila veličana i hvaljena na 8chan stranicama. Takođe, ova kompanija tvrdi da je našla dokaze, koji su ukazali na to da će ubica napraviti pokolj u El Pasu, a o tome postoje zapisi pre nego što je otišao da obavi krvavi pir, navodi se na sajtu pomenute kompanije.

Nažalost, ovo nije izolovan slučaj i na 8chan forumu pojavljivale su se objave o budućim tragedijama, kao što je bio onaj na Novom Zelandu, u džamijama. Slično je bilo i u masovnom ubistvu u sinagogi, u Kaliforniji, a nakon svih tih tragedija veličani su njeni počinioci i kritikovani oni, koji su ih osudili.

Sajt 8chan nedostupan je u ovom trenutku i njegova dalja sudbina je nepoznata.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS