• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei otvara regionalni centar u Beogradu

Autor mondo.rs

Kompanija Huawei planira da u Beogradu otvori regionalni centar za inovacije za digitalnu transformaciju, saopšteno je nakon sastanka predstavnika te kompanije i ministra finansija Srbije Siniše Malog.

"Saradnja sa kompanijom Huawei dalja je konkretizacija bilateralne saradnje vlada Srbije i Kine u okviru inicijative `Pojas i put`, kao i dogovora o privredno-tehničkoj saradnji između dve države", saopšteno je iz Ministarstva finansija Srbije.

Ukazano je na to da je kao jedan od osnovnih ciljeva te saradnje u budućem periodu planirano otvaranje Huawei centra za inovacije za digitalnu transformaciju, kao regionalnog centra za zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu.

Predstavnici kineske kompanije razgovarali su sa Malim o dugoročnoj saradnji na zajedničkim projektima u okviru inicijative "Pojas i put", kao i o privredno-tehničkoj saradnji vlada Srbije i Kine. Razgovarano je o zajedničkom radu na razvoju sistema "Bezbedni i pametan grad", na čijem uspostavljanju su Huawei i Srbija partneri.

Planiran je i dalji razvoj strategije pametnih gradova kroz pozicioniranje Huawei-ja, kao strateškog partnera za gradove i lokalne samouprave u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Ovom prilikom predstavnici kompanije Huawei ukazali su i na mogućnost saradnje na uspostavljanju 5G mreže u Srbiji, kao i sistema, koji bi objedinio infrastrukturu podataka i komunikacije za sve državne organe.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS