• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 dobija nov, koristan alat

Odredite koje će se aplikacije, nakon restarta računara pokrenuti s Windows 10 sistemom.

 Windows 10 Restart Apps 20H1, Windows 10 Insider Preview Build 18965 Izvor: MONDO / Microsoft / Windows 10

Bez obzira na to koliko i na koji način se menja moderno računarstvo jedna stvar ostaje nepromenjena - restart je jedina izgledna opcija, bez koje ne možemo! Ipak, restart je sazrevao s godinama, a Microsoft nastoji da ga opameti za sledeće veliko izdanje svog Windows 10 operativnog sistema.

Izgleda da će prva od dve velike nadogradnje Microsoft-ovog operativnog sistema Windows 10, koje bi trebalo da stignu dogodine, onima koji žele više kontrole nad finim ponovnim pokretanjem računara ponuditi zanimljiv alat.

U sklopu izdanja Windows 10 Insider Preview (redni broj 18965), u Microsoft kompaniji testiraju i novu opciju, koja će vlasnicima Windows operativnog sistema omogućiti da preciznije tj. fino podese da li će se aplikacije automatski pokrenuti posle restarta uređaja (telefona, računara ili tableta).

Pročitajte i ovo: Microsoft UPOZORAVA korisnike Windows 10 sistema!

U Microsoft kompaniji kažu da će nova opcija biti isključena u početnim podešavanjima, ali ako želite da je aktivirate, moraćete da otvorite meni Account settings i potražite je pod Sign-in options menijem. Naravno, to što u Microsoft-u testiraju novu opciju ne znači da će se ona automatski pojaviti i u sledećem izdanju ažuriranja za Windows 10, objavio je Engadget, a preneo TPortal.

Ali, svakako obratite pažnju na sledeće izdanje (20H1), koje bi trebalo da se pojavi početkom sledeće godine. U istom izdanju Microsoft planira da doda ugrađeni Linux kernel.

Kao svaka druga nadogradnja, Build 18965 donosi niz rešenja za bagove i za stabilniji rad računara. Između ostalog, trebalo bi da budu uklonjeni problemi zbog kojih pojedine aplikacije nisu mogle da rade u pozadini i zbog kojih se taskbar nije prikazivao pri radu sa tastaturom osetljivom na dodir.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS