• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Motorola One Zoom: 5 kamera, brdo memorije...

Autor mondo.rs

Najjači model u Motorola One liniji donosi niz unapređenje, pre svega na polju kamere i izgleda telefona. Upoznajte Motorola One Zoom!

 Motorola One Zoom IFA 2019, Motorola One Zoom cijena, prodaja, kupovina, Motorola One Zoom utisci Izvor: Mondo/Marko Čavić

Na berlinskom IFA 2019 sajmu Motorola je predstavila svoj najmoderniji i svakako najmoćniji model iz Motorola One linije - Motorola One Zoom. I baš kao što ime kaže, ovaj je uređaj namenjen naprednom fotografisanju, a glavna četvorostruka kamera trebalo bi da bude “top“ kad je u pitanju optički i hibridni zum.

Ipak, pre svega, trebalo bi da se pozabavimo izgledom telefona, koji je promenjen u odnosu na prethodnike. Staklena površina spreda i pozadi zaštićena je Gorilla Glass-om, a dizajn je “peskiran“ i napravljen iz nekoliko slojeva, koji su tako “složeni“ da se svetlost prelama na uvek nov način. Rezultat je izuzetno lep telefon, koji se nudi u plavoj, braon (neka vrsta tamnog zlata) i ljubičastoj boji.

Motorola One Zoom je relativno velik telefon, ali ne bi trebalo da bude problema da se koristi jednom rukom, posebno što interfejs pruža prilagođavanje na razne načine, među kojima su i opcija spuštanja interfejsa tako da sve bude pod palcem leve ili desne ruke. Skener otiska prsta je pomognut AI opcijama, pa je sposoban da vremenom uči i bolje prihvata otisak korisnika, što omogućava da svaki sledeći put otključavanje bude i brže i preciznije.

Navikli smo da je skener otiska na Moto telefonima uglavnom pozadi, tamo gde je logotip kompanije, ali na Motorola One Zoom to nije slučaj, jer je kompanija odlučila da oduševi sve - umesto da se na poznatom mestu nalazi skener otiska prsta, tamo se nalazi OSVETLJEN LOGOTIP! Hajde, recite sad koliko je to “kul“ - jedino Apple uređaji i Motorola One Zoom imaju svetleći logotip! Motorola-in logo čak svetli u više nijansi, u zavisnosti od toga koju notifikaciju pokazuje i možete da ga isključite ili uključite da uvek radi, čak i kad nema obaveštenja.

Selfi kamera je rezolucije 25 megapiksela, sa veličinom piksela od 0,9 mikrona i otvorom blende f/2,0. Podržan je HDR mod, portreti, kao i video snimanje u Full HD i 720p rezoluciji sa do 240 fps.

Glavnu kameru predvodi Quad Pixel senzor, otvora blende f/1,7, rezolucije 48 megapiksela PDAF fokusiranjem i OIS podrškom. Uz nju su još tu i kamera ultraširoka rezolucije 16 MPx (f/2,2), telefoto kamera rezolucije osam megapiksela otvora blende f/2,4, sa OIS podrškom i kamera namenjena skeniranju dubine polja i boke efektu, rezolucije pet megapiksela. Led blic je dvotonski, pozicioniran odmah pored kamere sa leve strane i moguće je koristiti ga kao baterijsku lampu, koja se aktivira Moto pokretom iz zgloba ruke.

Nova kamera koristi tzv. Night Vision opciju, koja zahvaljujući unapređenim senzorima iskorišćava više svetla, nego druge kamere, spaja do osam slika nastalih okidanjem u jednu i na taj način pravi kvalitetnije slike noću, uz manje šuma i sa više detalja. Prisutno je i 3x optičko zumiranje, bez gubitka kvaliteta fotografije i do 10x hibridno zumiranje, čiji kvalitet je neuporedivo bolji, nego kad se koristi samo digitalno zumiranje. Kad se koristi Quad Pixel tehnologija primarne kamere rezolucija se spušta na 12 megapiksela, ali znamo da će i to biti više nego dovoljno, kad je u pitanju fizička veličina fotki.

Kompanija Motorola razvila je i nov sistem AI asistencije, koji bolje i brže prepoznaje ono što se slika telefonom i automatski prilagođava potrebne parametre datim uslovima fotografisanja.

Hardverski, Motorola One Zoom zasnovana je na Qualcomm Snapdragon 675 čipsetu, sa 4 GB RAM i 128 GB radne memorije, uz microSD proširenje, a baterija je kapaciteta 4.000 mAh i podržava Turbo punjenje brzine 15 vati.

Motorola One Zoom
Izvor: Youtube/Motorola

Motorola One Zoom i sloj unutrašnje nano zaštite, koji je čini otpornom na prskanje vodom i kišu, ali ne i na potapanje u tečnost. I za kraj smo ostavili još jednu lepu vest - ekran ovog telefona je raskošan Supe AMOLED panel, unapređene Full HD rezolucije, dijagonale 6,39 inča, uz više od 400 ppi.

Cena telefona preporučena za naš region je 425 evra, a u prodaji će biti 10. septembra.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS