• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isprobali smo telefon od 20 evra

Autor mondo.rs

Upoznajte sa nama najjeftiniji običan telefon, koji je verovatno i najjeftiniji telefon predstavljen na IFA 2019 sajmu u Berlinu.

 telefon od 20 evra Izvor: Mondo/Marko Čavić

Izvor: Mondo/Marko Čavić

  IFA 2019 se nastavlja punom parom, a na red je, nakon povratka preklopnog telefona bez operativnog sistema, na red došao i običan telefon - mali, kompaktan, lagan, čvrst, a sa baterijom koja traje, pa nedeljama i cenom, koja je kao par pića u nekom izvikanom klubu.

Nokijin nastup na IFA 2019 sajmu je dosta skroman, ali su broj prikazanih modela i pažnja, koju privlače izuzetni. Nokia se, odnosno HMD Global - dom Nokia telefona - pozicionirala vrlo dobro, odmah do kompanije Huawei, pa tako na nju nailaze, praktično i oni, koji verovatno nisu ni imali u planu da je obiđu. Štand malen, a na njemu preko osam premijera - Nokia 6.2, Nokia 800 Tough, Nokia 7.2, Nokia 2720 Flip, Nokia 110, Nokia 2.2, Nokia 1 Plus i još nekoliko modela, koji su najavljeni ranije, ali nisu dosad prikazivani javno.

Među njima svakako se ističe Nokia 110, čija je cena oko 19 evra. Naravno, radi se o feature telefonu, odnosno modelu, koji nije pametan, nema OS. Ovo je Series30+ uređaj, na poznatoj platformi Nokia kompanije, koja je unapređena za jedan korak, pa nudi malo više memorije i nešto više igara. Na vrhu je čak i baterijska lampa, a pozadi QVGA kamera (0,1 MPx verovali ili ne - 240 x 320 piksela rezolucija). Multimediju pojačavaju MP3 plejer sa microSD podrškom za kartice kapaciteta do 32 GB i FM radio, uz slušalice sa antenom i 3.5 mm audio ulazom.

Naravno, baterija traje danima, jer je veoma jednostavan 4:3 ekran (TFT, 65k boja, 1,77 inča, 120 x 160 piksela rezolucija) veoma mali potrošač, a u MP3 modu izdržaće muzički maraton do više od 27 sati! Na spisku igara su čuveni naslovi Snake, Doodle Jump, Bomber i druge, a zvanično je 800 mAh kapacitet dovoljan za do 444 sata u stanju mirovanja.

Telefon se prodaje u nekoliko boja, izrađen je od čvrste plastike i ima gumirane, velike tastere. Nokia 110 je po svemu tipičan predstavnik najjeftinije generacije Nokia telefona, sa nekoliko unapređenih funkcija. Ako dobro vidite, jer ekran je baš mali, ne treba vam ništa više od poziva, SMS-a i malo muzičke ili bazične gejming razonode - Nokia 110 bi mogla biti dobar izbor.

Pratite sve MONDO MobIT vesti sa IFA 2019 sajma na OVOM LINKU!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS