• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei već spremio zamjenu za mnoge Google aplikacije

Autor mondo.rs

Pogledajte koje sve aplikacije nudi novi HUAWEI Mobile Services (HMS), šta HMS uopšte predstavlja, kako funkcioniše kod nas i šta možemo da očekujemo od njega u budućnosti.

 Huawei već spremio zamjenu za mnoge Google aplikacije Izvor: Mondo/Marko Čavić

Huawei kompanija je tu gde jeste, na raskrsnici nečeg sjajno u nešto novo, što će biti kreativni i svaki drugi izazov za jednu od najvećih kompanija na svetu. Verujući da ima snagu da samostalno upravlja svojim ekosistemom pametnih uređaja, kompanija Huawei je još u prvoj polovini 2018. godine predstavila Huawei AppGallery - prodavnicu aplikacija posebno namenjenu korisnicima Huawei uređaja. AppGallery je instalirana na desetinama miliona uređaja prodatih ove i prethodne godine, a recimo, samo je Viber aplikacija sa AppGallery-ja preuzeta gotovo milion puta!

Ta prodavnica je možda trebalo da bude samo dodatna stavka za pretragu igara, aplikacija, tema ili korišćenje Huawei Cloud usluge, ali usled političke situacije, koja je izmakla kontroli, Huawei AppGallery postaje jedino i ultimativno mesto za korisnike pametnih uređaja te kineske kompanije.

Huawei AppGallery prolazi kroz intenzivan proces transformacije, tokom kojeg će na jednom mestu ponuditi najbolje aplikacije i igre, na koje su korisnici Android uređaja navikli. Za one, koje iz bilo kog razloga ne bude prisutne, Huawei će ponuditi alternative ili lakši veb pristup kroz pregledač interneta.

U ovom ekskluzivnom osvrtu na ono što Huawei AppGallery jeste i što Huawei nastoji da ona bude, objasnićemo vam kako to Huawei namerava da zameni Play Store, kao i šta je Huawei Mobile Services, o kojem svi pričaju.

Huawei je tokom ekskluzivnog događaja u Minhenu predstavio HUAWEI Mate 30 seriju. Bili smo tamo, rekli vam baš sve što bi trebalo da znate, objasnili toliko stvari, ali i dalje vam dugujemo jednu, možda i najvažniju stvar - priču o novom Huawei ekosistemu i aplikacijama.

Ričard Ju, CEO kompanije Huawei Business Group, predstavio je HUAWEI Mate 30 seriju, i po prvi put upoznao korisnike sa servisima HUAWEI Mobile Services (HMS), koji stvaraju novi oblik digitalnog životnog stila i korisnicima širom sveta nude pametnije, brže i bolje neometano iskustvo digitalne veštačke inteligencije.

Huawei Mobile Services (HMS) aplikacije

HMS aplikacije su sve popularnije među korisnicima širom sveta, jer konstantno zadovoljavaju njihove potrebe za kvalitetnom i neometanom digitalnom veštačkom inteligencijom, u cilju pružanja boljeg digitalnog života.

HUAWEI AppGallery, HUAWEI Browser, HUAWEI Mobile Cloud, HUAWEI Themes, HUAWEI Music, HUAWEI Video, HUAWEI Reader, HUAWEI Assistant i ostale HMS aplikacije su puštene u globalnu upotrebu jedna za drugom, i postale su važan deo korisničkog iskustva servisa HUAWEI Mobile Services. Zajedno sa serijom HUAWEI Mate 30, ove aplikacije će stvoriti novi oblik digitalnog života korisnika.

HUAWEI Browser je bezbedan i jednostavan mobilni internet pregledač, koji omogućava brzo pretraživanje interneta, praktičan način pretraživanja informacija i potpunu zaštitu privatnosti za korisnike Mate 30 serije ili bilo kog drugog Huawei telefona. Trenutno ga širom sveta aktivno koristi više od 200 miliona ljudi na mesečnom nivou.

HUAWEI Mobile Cloud se brine o bezbednosti podataka, od potvrde identiteta naloga, do prenosa i skladištenja podataka. U stanju je da sigurno skladišti važne podatke kao što su fotografije, video snimci i kontakti, kao i da ostvari višestruku sinhronizaciju podataka što korisnicima omogućava da podacima upravljaju na bezbedan i praktičan način. Broj aktivnih korisnika širom sveta je dostigao 160 miliona na mesečnom nivou.

Pomoću raznovrsnog izgleda zaključanog ekrana, personalizovanih ikonica i desetina hiljada online tema, HUAWEI Themes korisnicima širom sveta donosi drugačije iskustvo, uz raznobojan i raznolik dizajn. Broj aktivnih korisnika širom sveta na mesečnom nivou nadmašuje 70 miliona.

Pored toga, servis HUAWEI Mobile Services će korisnicima HUAWEI Mate 30 serije i svih drugih, već prodatih Huawei telefona, kao i onih koji su u ovom trenutku u prodaji nastaviti da pruža bogato iskustvo uživanja u audio i video sadržaju. Korisnici mogu da slušaju muziku visoke definicije putem aplikacije HUAWEI Music, kao i da uživaju u velikom izboru muzičkog sadržaja i aplikacija poput desetina miliona muzičkih biblioteka, lista popularnih pesama, kanala za audio knjige, i Hi-Fi zvona bilo kada i bilo gde. Trenutno, HUAWEI Music radi u više od 70 država i regiona, sa više od 150 miliona aktivnih korisnika širom sveta na mesečnom nivou.

HUAWEI Video, u saradnji sa servisima kao što su Youku, Mango TV, Sohu.com, Jetsen Huashi Wangju, HUACE FILM & TV, Sony, Disney i ostalim globalnim partnerima, donosi korisnicima najbolje audio i video iskustvo. Zahvaljujući velikoj količini sadržaja viskog kvaliteta, korisnici mogu da uživaju ne samo u popularnim prenosima na servisima Youku i Mango TV, već i u desetinama hiljada holivudskih i kineskih filmova, zatim umetničkom, društvenom i obrazovnom, i ostalim specijalnim sadržajima, kao i bogatom video sadržaju iz celog sveta. Trenutno, HUAWEI Video je pokrenut u Kini, Italiji, Španiji i drugim državama, sa više od 130 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou.

HUAWEI Reader sarađuje sa desetinama partnera u Kini, uključujući iReader Technology, Dianzhong Technology, Ali Literature i China Literature, što korisnicima omogućava više od milion sadržaja visokog kvaliteta iz oblasti klasične književnosti, bestselera i ostalih kategorija. HUAWEI Reader će početi sa radom na globalnom nivou, čime će se stvoriti platforma za čitanje, koja će korisnicima ponuditi bogatije iskustvo.

HUAWEI Assistant je predstavljen online zajedno sa HUAWEI Mate 30 serijom. Korisnici jednostavno mogu da prevuku na -1 ekran za lak pristup različitim servisima , kao i globalnoj pretrazi, situacionoj inteligenciji, najnovijim vestima i ostalim karticama sa pametnim servisima. Informacioni servis sa najnovijim vestima pokriva 30 jezika u 82 države i regije, i omogućava inteligentne podsetnike o 117 važnih informacija o događajima i više od 150 informacija o berzi.

Globalna distribucija aplikacija - Novi oblik digitalnih usluga

Od puštanja u rad širom sveta tokom aprila 2018. godine, platformu HUAWEI AppGallery koristi više od 390 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou, iz više do 170 država i regiona.

HUAWEI AppGallery, zvanična platforma za distribuciju aplikacija, je unapred instalirana i na modelima HUAWEI Mate 30 serije. Ukupan broj preuzimanja je za godinu dana dostigao broj od 180 milijardi, dok se istovremeno povećava broj vrhunskih stranih aplikacija na platformi HUAWEI AppGallery zahvaljujući sve većem broju programera, koji se pridružuju HMS ekosistemu.

Platforma HUAWEI AppGallery je istovremeno i globalna i lokalna. Korisnicima Huawei telefona pruža inteligentne preporuke, u skladu sa njihovim odabirom lokacija i država. Inteligentne preporuke uključuju lokalne i obližnje aplikacije, popularne lokalne aplikacije, kao i i najbolje verzije svake aplikacije u zavisnosti od modela, koji se koristi.

HUAWEI Quick App je takođe predstavljena na globalnom nivou u sklopu predstavljanja HUAWEI Mate 30 serije, čime se programerima iz celog sveta omogućio pristup Quick App standardima razvijenog kineskog tržišta. Ovo korisnicima donosi pogodnost jednostavnog korišćenja aplikacija bez instaliranja.

HUAWEI Ability Gallery je objedinjena platforma za unos i distribuciju sposobnosti. Ona služi kao centralizovana platforma, na koju uređaji mogu da se povežu u svim situacijama i inteligentno preuzmu sposobnosti. Platforma HUAWEI Ability Gallery poseduje više od pet hiljada sposobnosti visokog kvaliteta, što omogućava najobjedinjenije i najinteligentnije moguće servise. Nakon početka prodaje Mate 30 serije, platforma HUAWEI Ability Gallery će početi sa radom na globalnom tržištu i ubrzo će podržavati distribuciju sposobnosti. Servisi aplikacija će u budućnosti biti još više objedinjeni, u cilju što lakšeg povezivanja korisnika i servisa.

Potpuno otvoren – Novi oblik AI ekosistema

Na osnovu prosperitetnog HMS ekosistema, HUAWEI Mate 30 serija nastavlja da korisnicima donosi pametnije, brže i bolje neometano iskustvo digitalne veštačke inteligencije. Nakon skupa HUAWEI Developer Conference tokom avgusta 2019. godine, Huawei je ponovo predstavio HMS ekosistem u sklopu predstavljanja HUAWEI Mate 30 serije.

HUAWEI Mobile Services (HMS) servis, kao i HMS aplikacije, podržava posebno nove sposobnosti čipa, uređaja i Cloud infrastrukture kompanije Huawei i integriše niz osnovnih HMS servisa (HMS Core), alata i platformi za IDE razvoj i testiranje.

HMS zajedno sa HUAWEI aplikacijama i servisima trećih lica čini HMS ekosistem - inteligentni mobilni ekosistem za 570 miliona Huawei korisnika širom sveta. U ovom trenutku, HMS ekosistem je već privukao 1,01 miliona registrovanih programera iz celog sveta.

OK, a gde je tu Srbija

Naravno da Huawei radi sa domaćim i regionalnim proizvođačima aplikacija i programerima na dovođenju njihovih aplikacija pod AppGallery okrilje. S tim u vezi je pravo vreme da vam otkrijemo da će i MONDO aplikacija uskoro biti dostupna i kroz AppGallery HMS sistem isto kao što je na svim drugim platformama za aplikacije, sa istim opcijama i mogućnostima. Pratite nas redovno i proveravajte svoju AppGallery aplikaciju!

Pošto je Huawei u potpunosti otvorio pristup svojim HMS Core opcijama i uslugama u novoj AI i 5G eri, programerima je dovoljno da samo integrišu HMS Software Development Kit da bi imali pristup otvorenim Huawei opcijama. Huawei je zvanično otvorio pristup za 14 HMS Core servisa, uključujući devet osnovnih servisa i pet servisa za rast, čime je programerima omogućen pristup inteligentnom ekosistemu i otvorenim sposobnostima, kao i brz pristup HMS ekosistemu. Do sada je već 45 hiljada aplikacija integrisano sa HMS Core opcijama, uz godišnji rast od 65 procenata.

Paket HUAWEI Map Kit za strane programere bi trebalo da bude dostupan od oktobra 2019. godine, čime će dobiti pristup opcijama za razvoj mapa i moći da stvaraju inovativne aplikacije. HUAWEI Health App na Huawei pametnim telefonima, Huawei satovima i Huawei narukvicama će, takođe imati pristup paketu HUAWEI Map Kit.

HMS ekosistem se razvija već godinama i sve je većih razmera. Na primer, HUAWEI AppGallery se koristi kao platforma za distribuciju aplikacija već više od osam godina. Sve veći broj programera se pridružuje HMS ekosistemu i postavljaju svoje aplikacije na HUAWEI AppGallery ne bi li korisnicima širom sveta omogućili što bolje iskustvo.

U cilju ohrabrivanja programera da svoje kvalitetne aplikacije integrišu u HMS ekosistem, Huawei je svoje investicije za programere iz celog sveta povećao sa milijardu juana na milijardu dolara – program Shining Star je značajno unapređen. Osamdeset procenata investicija je namenjeno podsticanju i ubrzavanju globalnih inovacija na razvoju aplikacija. Ova suma, takođe nastoji da pokrije troškove razvoja, rasta i marketinga.

Program Shining Star će dodatno podstaći i pomoći inovacije programera iz celog sveta, čime će nastajati kvalitetne usluge i sadržaji za korisnike HUAWEI Mate 30 serije, ali i za sve ostale Huawei korisnike.

DigiX studio za inovacije će se dodatno razviti širom sveta, sa osam DigiX laboratorija u šest glavnih regiona. Oni će pružiti veliku podršku za inovacije programera iz celog sveta, uključujući testiranje uređaja, iskustvo razvoja sposobnosti, itd.

U sklopu predstavljanja nove flegšip serije HUAWEI Mate 30, servis HUAWEI Mobile Services nastavlja da gradi neometan AI ekosistem zasnovan na korisničkom iskustvu, koji stvara novi oblik digitalnog stila života i širom sveta donosi neverovatno digitalno životno iskustvo korisnicima svih Huawei telefona

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS